RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedved på slak line

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
Sist oppdatert:
Pavel Nedved balanserer på en slak line i kveldens semifinale. Får han gult kort, må han stå over en eventuelt finale. Vi følger den TV 2-sendte kampen fra kl. 20.45.

UEFA nektet å stryke det særdeles tvilsomme gule kortet tsjekkeren fikk mot Danmark i kvartfinalen. Dermed må han holde seg i skinnet i kveld.

- Det blir veldig vanskelig. Jeg blir nødt til være veldig forsiktig i denne kampen. Problemet er at jeg alltid er veldig entusiastisk i mitt spill, og jeg kan ikke spille annerledes. Det er en stor risiko, men jeg må bare gjøre mitt beste som alltid, sier Nedved til Reuters.

TV 2 Nettavisen følger kampen direkte klokken 20.45.

TV 2 sender kamper direkte. Sendestart klokken 20.20.

I fjor gikk han glipp av Champins League-finalen for Juventus, etter å ha fått to gule kort i semifinalen mot Real Madrid.

Gir alt
- Jeg mistet den finalen og måtte sitte og se på. Selvfølgelig vil jeg ikke at det skal skje igjen, men jeg kommer til å gi alt jeg har i denne semifinalen også. Jeg kommer til å løpe og løpe, sier han videre.

Det er ikke bare Nedved som står i fare for å miste finalen på grunn av gule kort. Lagkompisene Marek Jankulovski og Tomas Ujfalusi, i tillegg til grekerne Theodoros Zagorakis og Giorgos Karagounis står også med hvert sitt gule kort.

Storfavoritter
Tsjekkia står med seks seire på rad i landskamper – fire av dem i dette mesterskapet. Det er ingen tvil om at de er favoritter i kveld.

Høyreback Martin Jiranek er tvilsom til kveldens kamp. Står han over, erstatter Zdenek Grygera. Hos Hellas kan det hende at spissen Zisis Vryzas får tillitt, etter at han var suspendert i forrige kamp. Midtbanespiller Stelios Giannakopoulos er igjen tilgjengelig for spill. Han har vært ute i to kamper på grunn av skade.

Trolige lag:
Hellas (4-4-2): 1-Antonis Nikopolidis; 2-Yourkas Seitaridis, 19-Michalis Kapsis, 5-Traianos Dellas, 14-Takis Fyssas; 8-Stelios Giannakopoulos, 20-Giorgos Karagounis, 6-Angelos Basinas, 7-Theodoros Zagorakis; 15-Zisis Vryzas, 9-Angelos Haristeas.

Tsjekkia (4-4-2): 1-Petr Cech; 2-Zdenek Grygera, 21-Tomas Ujfalusi, 5-Rene Bolf, 6-Marek Jankulovski; 8-Karel Poborsky, 4-Tomas Galasek, 10-Tomas Rosicky, 11-Pavel Nedved; 15-Milan Baros, 9-Jan Koller.

FIFA-Ranking: 11 Tsjekkia 35 Hellas

Dommer: Pierluigi Collina, Italia

Assistentdommere: Marco Ivaldi, Italia, Narciso Pisacreta, Italia

Vårt tips: Hellas – Tsjekkia 0-2

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere