Gå til sidens hovedinnhold

Nedved på slak line

Pavel Nedved balanserer på en slak line i kveldens semifinale. Får han gult kort, må han stå over en eventuelt finale. Vi følger den TV 2-sendte kampen fra kl. 20.45.

UEFA nektet å stryke det særdeles tvilsomme gule kortet tsjekkeren fikk mot Danmark i kvartfinalen. Dermed må han holde seg i skinnet i kveld.

- Det blir veldig vanskelig. Jeg blir nødt til være veldig forsiktig i denne kampen. Problemet er at jeg alltid er veldig entusiastisk i mitt spill, og jeg kan ikke spille annerledes. Det er en stor risiko, men jeg må bare gjøre mitt beste som alltid, sier Nedved til Reuters.

TV 2 Nettavisen følger kampen direkte klokken 20.45.

TV 2 sender kamper direkte. Sendestart klokken 20.20.

I fjor gikk han glipp av Champins League-finalen for Juventus, etter å ha fått to gule kort i semifinalen mot Real Madrid.

Gir alt
- Jeg mistet den finalen og måtte sitte og se på. Selvfølgelig vil jeg ikke at det skal skje igjen, men jeg kommer til å gi alt jeg har i denne semifinalen også. Jeg kommer til å løpe og løpe, sier han videre.

Det er ikke bare Nedved som står i fare for å miste finalen på grunn av gule kort. Lagkompisene Marek Jankulovski og Tomas Ujfalusi, i tillegg til grekerne Theodoros Zagorakis og Giorgos Karagounis står også med hvert sitt gule kort.

Storfavoritter
Tsjekkia står med seks seire på rad i landskamper – fire av dem i dette mesterskapet. Det er ingen tvil om at de er favoritter i kveld.

Høyreback Martin Jiranek er tvilsom til kveldens kamp. Står han over, erstatter Zdenek Grygera. Hos Hellas kan det hende at spissen Zisis Vryzas får tillitt, etter at han var suspendert i forrige kamp. Midtbanespiller Stelios Giannakopoulos er igjen tilgjengelig for spill. Han har vært ute i to kamper på grunn av skade.

Trolige lag:
Hellas (4-4-2): 1-Antonis Nikopolidis; 2-Yourkas Seitaridis, 19-Michalis Kapsis, 5-Traianos Dellas, 14-Takis Fyssas; 8-Stelios Giannakopoulos, 20-Giorgos Karagounis, 6-Angelos Basinas, 7-Theodoros Zagorakis; 15-Zisis Vryzas, 9-Angelos Haristeas.

Tsjekkia (4-4-2): 1-Petr Cech; 2-Zdenek Grygera, 21-Tomas Ujfalusi, 5-Rene Bolf, 6-Marek Jankulovski; 8-Karel Poborsky, 4-Tomas Galasek, 10-Tomas Rosicky, 11-Pavel Nedved; 15-Milan Baros, 9-Jan Koller.

FIFA-Ranking: 11 Tsjekkia 35 Hellas

Dommer: Pierluigi Collina, Italia

Assistentdommere: Marco Ivaldi, Italia, Narciso Pisacreta, Italia

Vårt tips: Hellas – Tsjekkia 0-2

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken