*Nettavisen* Sport.

Nedved tar farvel med Tsjekkia

Foto: (FOTO: AFP/SCANPIX)

Landskampen mot Serbia blir fotballegenden Pavel Nedveds siste for Tsjekkia.

Det opplyser Juventus-stjernen på en pressekonferanse tirsdag.

- Dette har ikke vært lett for meg. Det er ikke noen problemer med fysikken som tvinger frem denne avgjørelsen. Mange årsaker ligger bak, blant annet vil jeg at yngre spillere nå skal få sjansen. Onsdagens landskamp blir min aller siste for Tsjekkia, bekrefter Nedved ifølge Reuters.

Avviser nytt comeback
Nedved, som ble kåret til «Årets spiller i Europa i 2003», trakk seg også fra landslaget etter EM-sluttspillet i Portugal for to år siden.

Men midtbaneveteranen gjorde comeback i playoffkampen mot Norge i november i fjor, og deltok for Tsjekkia under sommerens VM-sluttspill i Tyskland.

Nedved avviser imidlertid at et nytt comeback på landslaget kan bli aktuelt. Han sier at landslagskarrieren nå definitivt er over.

Fokus på familie og Juventus
- Jeg blir 34 år og ønsker å tilbringe tid sammen med min familie og fokusere på å hjelpe Juventus. Det vil bli svært vanskelig for meg å forberede meg til internasjonal fotball når jeg spiller i Italias nest øverste divisjon, slår Nedved fast.

Onsdagens vennskapskamp mot Serbia blir Nedveds 91. for Tsjekkia. Han står bokført med 18 fulltreffere i landslagstrøya.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.