Gå til sidens hovedinnhold

- Nedved vil ønske seg hjem

Norges mest rutinerte, André Bergdølmo, har fått nytt ball-liv i København. Nå vil ha ta seriegull og spille i VM.

BRØNDBY (TV 2 Nettavisen): 34-åringen skiftet i sommer ut benketilværelsen i Dortmund med FC København, som topper tabellen suverent midtveis i serien.

I ettermiddag trente Bergdølmo og resten av Åge Hareides utvalgte på FCKs erkerival sitt gress.

- Det hadde jeg faktisk ikke tenkt på, smiler mannen med 62 landskamper før økta begynte.

- Tsjekkia skal slite
Ullevaal-dekkets tilstand har han sett på TV.

- Dette er jo glimrende i forhold til hjemme. Lørdag må vi utnytte Ullevaal-matta. Selv om også vi ønsker å ha så bra forhold som mulig, kan gressets tilstand være en fordel mot tekniske tsjekkere. De skal få slite på Ullevaal – Nedved kommer til å ønske seg hjem når han får se matta, ler André Bergdølmo.

Selv forsvant han ut med skade foran de forrige play-off-matchene mot Spania i 2003.

- Nå møter vi kanskje enda bedre motstand, og har i tillegg et enda bedre lag selv. Generasjonsskiftet ført med seg en rekke nye spillere som har vist at de vil. Derfor han vi større sjanse til å nå sluttspill enn for to år siden.

Ser mot EM i 2008
Han telte på knappene etter tapene for to år siden, men kunne ikke si nei da den nye landslagsledelsen tok kontakt.

- I slutten av 2003 hadde jeg mye motgang; jeg slet med skader, måtte opereres, levde en pendlertilværelse i Dortmund og så bare familien to og en halv til tre dager i uka. Det var tungt. Men nå vil jeg være med så lenge jeg er ønsket, og i 2008 er det EM igjen, smiler 34-åringen med fortid i Rosenborg og Lillestrøm i Norge.

Men først vil André Bergdølmo til VM i Tyskland.

Gleder seg til Solbakken
- Det ville vært fantastisk. Og unngår vi mål mot oss i Oslo, har vi en god sjanse. Vi må spille kompakt på midten og bak og satse på kontringer og dødballer. Med Koller ute mister de luftstyrke, og så må vi hindre Nedved og Tomas Rosicky å vende om, lyder den rutinerte backens seiersoppskrift.

Han har ett og et halvt år igjen med FC København, som topper tabellen seks poeng foran Brøndby etter halvspilt serie. I vinterpausen overtar Ståle Solbakken som trener for Hans Backe. Bergdølmo og Solbakken har spilt sammen på Norge, og Solbakken var dessuten Bergdølmos trener da den blivende FCK-sjefen var Nils Johan Sembs assistent.

- Han har en høy stjerne her, og kommer til å se neste hjemmematch mot AGF Århus. Ståle har jo gått Drillo-skolen, men var ganske annerledes som spiller, så det blir spennende å se hva han kommer med. Her får han jo et litt annerledes spillermateriale enn i Ham-Kam.

Reklame

Husker du disse to idiotene?