Negreanu roser Poker-Thor

Foto: Neil Stoddart / Pokerstars.com

Verdens mest kjente pokerspiller snakker med Nettavisen om nordmenn.

Det sies at PokerStars tidligere i år gjorde en internasjonal undersøkelse, og ble overveldet av hvor høyt Daniel Negreanu scoret på gjenkjennelse og popularitet.

I sommer skrev kanadieren under for pokergiganten, og ble umiddelbart den største profilen i Team PokerStars, som blant annet teller tre av de fem siste verdensmesterne.

Onsdag spiller Negreanu for første gang på European Poker Tour, som er sponsorens store flaggskip offline.

God venn
I Barcelona får han selskap av en god venn, nordmannen Thor Hansen, som er sponset av Bet24 og også skal spille EPT denne sesongen.

- Jeg har kjent Thor i lang tid, og betrakter ham som en venn, sier Daniel Negreanu til Nettavisen.

- Thor er en utmerket ambassadør for spillet, og er alltid en gentleman. Han er også en fantastisk spiller i alle former for poker, skryter Negreanu.

Vel vitende om at Thor Hansen imponerte stort i sommerens VM i Las Vegas. 60-åringen kom i pengene (ble blant de ti prosent beste, red. anm.) i hele seks VM-turneringer, og spilte seg fram til tre finalebord.

Kanadieren er ikke så verst selv. 33-åringen har tre VM-titler og to WPT-titler, og har spilt inn om lag ti millioner dollar i turneringer så langt i karrieren.

Thor Hansen er ikke den eneste nordmannen Negreanu kjenner til. Unders sommerens VM i Las Vegas tok han selv kontakt med Johnny Lodden fra Jørpeland, som startet som et fenomen innen nettpoker og i løpet av forrige EPT-sesong etablerte seg som en av Europeas beste livespillere.

Negreanu hadde hørt så mye om Lodden at han bare ville hilse på og slå av en prat.

Lett overgang
18 år gamle Annette Obrestad er den siste i en etter hvert solid rekke med lovende norske spillere som tar skrittet fra internett- til livepoker.

Obrestad, som nå er regnet blant verdens aller beste turneringsspillere på internett, deltar i likhet med Negreanu i EPT Barcelona. Kanadieren ser ingen grunn til at hun og andre internettspillere ikke skal lykkes også i livepoker.

- Det er ikke så vanskelig som en skulle tro. På internett lærer du det fundamentale, og forbedrer deg ganske raskt. Å spille live tar bare litt tid å venne seg til, men det er fortsatt poker, forklarer Negreanu overfor Nettavisen.

Turneringen i Barcelona er starten på sesong fire av European Poker Tour. Over 500 spillere deltar i kampen om en førstepremie som trolig blir på rundt ni millioner kroner. Nettavisen følger turneringen fra dag til dag fram til avslutningen på lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag