RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei fra VIF, Brann og Viking

Sist oppdatert:
Norsk Toppfotball vil ikke skille ut Tippeligaen fra Fotballforbundet. VIF, Brann og Viking sier også nei.

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen) - Jeg har ikke satt meg grundig nok inn i fakta i saken, og må kjenne argumentene for og imot bedre for å ha en klar mening her. Men jeg er ganske opptatt av etterveksten i norsk fotball, og vil ikke ha en enda større sentralisering av fotballen - vi må ikke glemme klubbene i yttergrensene, sier Tromsø-trener Ivar Morten Normark.

Sportssjef Lars Tjærnås støtter heller ikke Erik Solér utspill.

Ønsker diskusjon
- Det vil være et pluss å stå fritt med tanke på økonomi og merkevarebygging. Men vi er også i et avhengighetsforhold til resten av fotball-Norge. Vi henter fra bredden og har som plikt å bidra tilbake.

- Det er kjekt å ha upolitiske mennesker à la Erik i systemet, slik at vi får slike diskusjoner, smiler den nyansatte VIF-direktøren, Geir P. Solstad.

En som tidligere har talt for å skille ut Tippeligaen fra Norges Fotballforbund er Brann-direktør Bjørn Dahl.

- Da jeg kom fra næringslivet og var fersk som Brann-leder, gikk jeg på fotballtinget i år 2000 ut og talte for et skille. Siden den gang har Fotballforbundet blitt langt mindre tungrodd og flinkere på mange områder. Brann samarbeider i dag utmerket med forbundet, sier Dahl til TV 2 Nettavisen.

Men i likhet med Vikings Egil Østenstad og Solstad i Vålerenga, ivrer han etter debatt rundt problemstillingen.

- Dette er et soloutspill fra Erik, som vi må tenke gjennom og diskutere. Vi trenger debatt rundt dette, ikke minst før neste TV-avtale skal inngås om tre år. Men det er ikke så enkelt at vi kan bryte på kort sikt, understreker Bjørn Dahl.

Liten støtte
- Hvis Tippeligaen blir utskilt fra forbundet vil de største klubbene få mer makt og bli enda større. Vil vi det, eller skal dette organiseres på den gode, norske sosialdemokratiske måten? I de fleste store ligaene har man dette skillet, men hva som skjer i Norge, er umulig å si. Per i dag støtter ikke jeg et slikt brudd, sier Egil Østenstad.

Det gjør heller ikke Vålerenga-direktøren.

- Mitt og VIFs syn er at dagens system samler norsk fotball best. Men det må videreutvikles.

- Å bryte med Fotballforbundet og starte en egen toppserie har aldri vært et tema for oss, sier daglig leder Boye Skistad i Norsk Toppfotball til TV 2 Nettavisen.

Han representerer klubbene i Tippeligaen og 1. divisjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere