Gå til sidens hovedinnhold

- Nei, jeg hater ikke Liverpool

«United-hater», «Liverpool-hater», «Idiot». Skjellsordene har haglet mot meg det siste året. Og de kommer nok igjen når jeg her sier hvilket lag jeg tror vinner Premier League denne sesongen.

Det var mandag. Jeg hadde lagt meg. Jeg lå og tenkte. Hva var det egentlig som var årets sportslige høydepunkt for meg i år?

Jeg kunne skrevet om Thomas Alsgaard. Som knuste alle på VM-stafetten. Eller Petter Solberg. Som med halvåpen munn og et glis som går helt rundt, ble vår nye folkehelt. Eller kanskje noe mer personlig? Som da mitt kjære Ørn Horten sparket ut selveste Odd Grenland fra årets fotballcup?

Men da jeg lå der og tenkte, var det egentlig bare en eneste tanke som slo meg. Hat-mailene. Hat-mailene fra alle dere der ute. Dere som dømte meg nord og ned for å holde med det og det laget, eller hate et annet.

Og bare for å ha det helt klart: Liverpool-fans er verst. Litt verre enn Manchester United-fans. Liverpool-fansen var i hvert fall verst. Nå går det så dårlig for dem, at jeg lurer på om alle sammen har mistet motet. Uansett hva jeg skriver. Jeg har i hvert fall ikke hørt et pip fra noen Liverpool-supportere på lenge.

Men før sesongstart. Da håpet fortsatt fantes. Da var det ille. Bare en ørliten ironisk bemerkning om «målfarlige Emile Heskey». Eller «tabbe-Dudek». Da kom de. Hat-mailene.

Manchester United-fans er nesten like hårsåre. Spesielt da jeg skrev om Fabien Barthez og rekkevidde. Eller Gary Neville og det å ikke ødelegge offsidefeller.

Nordmenn skal være gale etter hopp, langrenn og skøyter, men fra den kanten hører jeg aldri noe.

Jeg tippet Arsenal som seriemester i Premier League i fjor. Da bare noen få serierunder gjenstod. Jeg kan love deg at det ikke tok lang tid postkassa mi var full. Av nye hatmail. Og selvfølgelig. Noen uker etterpå. Da Manchester United hadde tatt tittelen. Da var de der igjen. Alle sammen. De godtet seg over bommen min. At jeg kunne ta så feil.

Det sier sitt om fotballens engasjement da jeg fikk en sint mail fra en finne etter årets Tippeliga-sesong. Han hadde klippet ut TV 2 Nettavisens tabelltips, og krevde en forklaring på hvordan det gikk an å være så udugelig til å tippe. Bodø/Glimt var jo blitt nummer to. Ikke nummer 13. Han kunne ikke norsk, men hadde altså tatt vare på tabellen. I sju måneder. På prikkfri engelsk krevde han, en finne, en forklaring på hvordan vi kunne være så udugelige.

Det er ikke rart fotball er populært når det kan skape så stort engasjement. Uavhengig av nasjonalitet. Eller språk.

Men jeg håper jeg hører fra ham etter neste sesong også. Etter et nytt udugelig tips. Eller med ros. Og hører jeg ikke fra ham? Og vi tipper bra? Så har jeg tatt vare på e-postadressen hans.

Men for å avslutte med det viktigste: Arsenal vinner årets Premier League. Det er jeg sikker på. Jeg tror helt ærlig at Manchester United og Chelsea er sjanseløse.

Og for de av dere som lurer: Jeg er faktisk Manchester United-fan. Men jeg hater ikke Liverpool.

Så vet dere det.

Før dere klager igjen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken