RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei, nei, nei, nei, nei, nei, Semb

Foto: Dag Langerød (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
LA MANGA (TV 2 Nettavisen): Seks spillere har nå sagt nei til å spille for Norge. Hvem har skylda? Og er det et klart svekket norsk lag som møter Spania?

- Norge ligger nok på nei-toppen i Europa, sier VG-kommentator Truls Dæhli til TV 2 Nettavisen.

Erik Mykland, Ørjan Berg, Erik Hoftun, John Carew, Bjørn Tore Kvarme og Vidar Riseth har nå alle sagt nei til Norge. Av forskjellige grunner.

Likefullt er seks spillere et høyt tall i et såpass lite land som Norge. Henrik Larsson har sagt nei til Sverige. Alan Shearer sa nei til England. Men eller kjenner vi få andre eksempler i Europa.

Hvorfor er landslaget blitt så upopulært blant de norske spillerne?

- Det er forskjellige grunner, men det har nok noe med spillestil å gjøre selv om spillerne forsøker å tone det ned. Det er en ubehagelig situasjon for en landslagssjef at flere sier nei, men å gi Semb all skyld – det går ikke, sier Dæhli.

- At noen spillere prioriterer annerledes etter 70-80 landskamper, kan man ikke si noe på. Andre er det verre å forstå. På generelt grunnlag mener jeg at alle spillere bør være tilgjengelige for landslaget når de er aktive. Det mener jeg fordi fotballspillere er så privilegert når det gjelder tid, sier Dæhli videre.

- At enkelte har sagt nei har nok en sammenheng med at det er kjedelig på landslaget. Det skjer ikke noe når de er der, sier TV 2-ekspert Jahn Ivar Mini Jakobsen.

- Noen føler vel også at de har fått lite ut av landslaget når de først har vært der, legger Dæhli til.

De to er uenige om det er et svekket norsk lag som møter Spania til avgjørende play off-kamper.

- Erik Mykland, Ørjan Berg og Martin Andresen ville vært en god sentral midtbane det, men verken jeg eller Semb mister nattesøvnen av at disse seks spillerne du har nevnt er borte, sier Mini.

- Vi kunne møtt Spania med et bedre lag. Jeg mener at Erik Mykland, Ørjan Berg og Erik Hoftun ville styrket laget. Hoftun spesielt i hjemmekampen fordi han er en så spillende midtstopper, sier Dæhli.

Hva mener du? Savner du spillerne som har sagt nei? Og hvem har skylda for at de ikke er med? Si din mening i kommentar-feltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere