*Nettavisen* Sport.

Nei takk, Mikel

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Oslo tingrett har avvist saken John Obi Mikel tok ut mot Lyn. Dermed blir det opp til Fifa å avgjøre saken.

09.01.06 17:38

- Jeg er veldig glad for det, sier direktør Morgan Andersen i Lyn til TV 2 Nettavisen.

Bakgrunnen for at Mikel gikk til sak mot Lyn, var at han mente at klubben hadde forfalsket signaturen hans. På bakgrunn av dette tok han ut sivilt søksmål mot klubben. Oslo tingrett fikk i forrige uke i oppgave å finne ut om saken i det hele tatt skulle opp for retten.

I en kjennelse som kom mandag, ble saken avvist av Oslo tingrett.

- Avgjørelsen i tingretten betyr at saken mot oss nå er avlyst, men vi må se hva advokatene nå gjør med tanke på anke, sier Andersen.

Dermed blir det opp til den internasjonale fotballforbundet Fifa og NFFs voldgiftsordning å komme frem til en konklusjon på saken. Dette er i i tråd med Lyns ønsker. Oslo-klubben har hele tiden hevdet at saken hører hjemme i idrettens eget rettsvesen.

Unngår forfalskningsproblemet
Oslo tingrett tar i kjennelsen ikke stilling til om hvorvidt signaturen på kontrakten er forfalsket.

- Når det gjelder spørsmålet om partene er bundet av å avgjøre tvisten ved voldgift, legger retten til grunn at Mikel ved å spille fotball for Lyn og motta lønn derfra må ansees som medlem i Lyn. Dette må gjelde uavhengig av hvordan partenes tvist om det er inngått arbeidsavtale for Mikel skal løses. Retten legger ved dette til grunn at en spiller for en registrert norsk fotballklubb automatisk omfattes av disse internreglene, heter det i kjennelsen.

Videre heter det:

- Det følger av NFF’s lov kapittel 16, jf. kapittel 15, at «enhver tvist innen NFF om ¿¿inngåtte avtaler hjemlet i NFF’s lovverk skal løses gjennom NFF’s voldgiftsordning. Av denne grunn skal saken her løses ved voldgift, noe som må føre til at saken må avvises fra Oslo tingrett.»

Krevde for mye penger
Lyns advokat, Fred Arne Gade, får også smekk på fingeren av Oslo tingrett for å ha lagt frem et krav på nærmere 300.000 kroner for arbeidet han, advokat Erik Nadheim, og advokat Tron Dalheim har utført.

- Omkostningskravet framstår som svært høyt, selv tatt i betraktning det som er nevnt vedrørende skifte av prosessfullmektig. Det arbeid som skal dekkes relaterer seg kun til spørsmålet om sakens fremme, og noe vesentlig arbeid knyttet til sakens realitet kan derfor ikke kreves dekket. Lyns tilsvar omfattet nesten utelukkende avvisningsspørsmålet, og retten besluttet umiddelbart etter mottakelsen at det skulle forhandles særskilt om dette spørsmålet.

- På denne bakgrunn settes omkostningene til kr. 150.000, som ansees høyt, men det finnes under tvil å være nødvendige omkostninger, heter det i kjennelsen.

Trolig kommer Mikels advokater til å anke saken.

Les hele kjennelsen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag