RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei til banedeling i Liverpool

Sist oppdatert:
Liverpool og Everton skal møte den engelske sportsministeren for å drøfte en mulig banedeling. Liverpools norske supporterklubb liker ikke tanken.

- Følelsesmessig blir det helt feil å skulle dele bane med Everton, sier Pål Møller i Liverpools norske supporterklubb.

Gammel erkerival
Den gamle naborivalen fra den andre siden av Stanley Park har tradisjonelt vært Liverpools største rival. I de siste 20 årene har de blåkledde slitt mer på den sportslige fronten, og rivaliseringen er ikke fullt så sterk som før.

Likevel er Møller skeptisk til banedeling.

- Hadde det vært på Anfield, så hadde dette vært fullstendig uaktuelt. Jeg liker heller ikke tanken på å dele den nye banen med Everton, innrømmer Møller som var md å starte den norske supporterklubben i 1981.

- Å skulle gå rundt banen og se Everton-artikler utstilt i salgsvinduene blir veldig feil, sier 43-åringen.

Stormøte neste onsdag
Likevel innrømmer han at det også finnes argumenter som taler for. Med en stigende kostnadsramme på den planlagte storstadionen (anslaget er nå på om lag 1.2 milliarder norske kroner) kan stadionprosjektet fort bli for kostbart for Englands mestvinnende klubb, og nå har den engelske sportsministeren Richard Caborn innkalt til møte førstkommende onsdag. Ifølge Liverpools norske supporterklubb vil deltakerne trolig være Rick Parry fra Liverpool FC, Bill Kenwright fra Everton, Peter Kilfoyle, og Bryan Gray, i tillegg til Caborn selv. Kilfoyle er den lokale representanten i underhuset, mens Gray representerer North West Development Agency (NWDA).

Det er sportsminister Richard Caborn som har oppfordret til møter, og ministeren skal selv være positiv til banedeling blant annet etter gode erfaringer fra Leicester.

Men mens Everton sier de stiller med et åpent sinn til møtet, ønsker man i Liverpool fortsatt å ha en ny bane for seg selv.

Negativ Benitez
Spesielt manager Rafael Benitez, som mener dette er en dårlig idé.

- To lag som deler bane skaper alltid problemer, og det vil ikke fungere, skal han ha sagt i følge BBC.

- Det er ikke bra for banen, og det er ikke bra for supporterne, hevder Benitez.

Liverpool-managerens konklusjon er klar:

- Om fem år håper vi å spille på vår egen, nye stadion!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere