RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei til Premier League - ja til RBK

Sist oppdatert:
Didier Konan kunne valgt fransk, engelsk og egyptisk toppfotball – men endte opp i Rosenborg.

22 år gamle Didier Konan fra Elfenbenskysten skrev onsdag under for RBK, men hadde en rekke lag å velge mellom.

Al Ahly, nummer tre i årets klubb-VM, Nantes og Charlton skal ifølge Stig Torbjørnsen alle ha lagt inn bud på den offensive midtbanespilleren, men til slutt var det altså Rosenborg som trakk det lengste strået.

Grundig research
- Jeg har vært 40 ganger i Elfenbenskysten, og har mange gode kontakter. I tillegg har Rosenborg et godt navn der, sier trøndernes talentspeider, Stig Torbjørnsen, og antyder at norsk toppfotball og Champions League-kamper kan bli et utmerket utstillingsvindu for den talentfulle unggutten.

For talent, det har Konan nok av, mener Torbjørnsen.

- Det er ingen tvil om hans individuelle ferdigheter, og han har allerede debutert for det ivorianske landslaget, forteller Afrika-kjenner Torbjørnsen.

Torbjørnsen beskriver Konan først og fremst som en klassisk nummer ti, en offensiv, kreativ midtbanespiller som scorer mye mål, og mener han ikke er helt ulik Robbie Koren.

- Han scoret 16 mål i ligaen i år, og åtte mål i det afrikanske Champions League-mesterskapet, påpeker Torbjørnsen.

Rosenborgs drømmer
Didier Konan kom helt til semifinalen med ivorianske ASEC Abidjan i årets afrikanske CL. Der ble de slått ut av egyptiske Al Ahly, som senere vant turneringen og så ble tredje best i det nylig avholdte verdensmesterskapet for klubblag.

På hjemmebane ASEC Abidjan vunnet serien hele 22 ganger, og hele ti av spillerne i årets VM hadde sin bakgrunn fra ASEC, deriblant Arsenals Emmanuel Eboue og Kolo Toure.

- Vi drømmer selvsagt om han skal bli en slik spiller som de i Arsenal og Chelsea, innrømmer Torbjørnsen.

Om drøye tre måneder får det norske fotballpublikumet se om det er grunnlag for håpet. Den 9. april starter Tippeligaen 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere