Bombeeksplosjonene under Boston Marathon gjør at sikkerhetstiltakene skjerpes foran helgens London Marathon.

Nick Bitel, formann for London Marathon, sier arrangøren «definitivt ikke kommer til å avløse» søndagens løp. Minst tre mennesker ble drept og mer enn 100 ble skadd etter at minst to bomber gikk av ved målgang i Boston Marathon mandag.

Sikkerhetsplan
Politiet i London sier ifølge BBC at de vil gjennomgå sikkerhetstiltakene etter det som skjedde i Boston.

- Vi har en sikkerhetsplan for London Marathon, men den vil bli gjennomgått på nytt. Vi skal vurdere sikkerheten sammen med arrangøren, sier Julia Pendry. Hun er politiets sjef under søndagens maratonløp.

- Vi er svært lei oss og rystet over nyhetene som er kommet fra Boston. Våre tanker går til de rammede og deres familier. Det er en veldig trist dag for friidretten og for våre venner og kolleger i maratonløping.

London Marathon har vært arrangert siden 1981. I fjor fullførte mer enn 37.000 løpere konkurransen. Hundretusener av tilskuere følger løpsfesten i gatene. Målgang er like ved Buckingham Palace. Ruten går gjennom flere landemerker som Tower Bridge og Big Ben.

- Frykten for terror vil prege søndagens stevne, sier BBCs sportssjef David Bond.

- Riktig å utsette
Ishockeykampen mellom Boston Bruins og Ottawa Senators i NHL mandag ble utsatt inntil videre.

- Helt riktig å utsette kampen, sier Ottawa-kaptein Daniel Alfredsson til Expressen.

Han var på hotellet da bombene gikk av.

- Det smalt rundt 500 meter fra vårt hotell. Jeg hørte ingenting der jeg befant meg, sier Alfredsson. Ny dato for kampen er ikke satt opp.

Samtidig valgte NBA å avlyse basketballkampen mellom Boston Celtics og Indiana Pacers. Den skulle etter planen vært spilt tirsdag. Siden grunnserien avsluttes onsdag, og sluttspillet innledes til helgen, vil den ikke bli omberammet.

Kampen hadde ingen betydning for sluttspillbildet i NBA.

Sympati
Minst tre mennesker ble drept og over hundre såret i bombeangrepet mot Boston maraton. En av de døde er en åtte år gammel gutt, ifølge kilder i politiet.

- NHL ønsker å vise sympati med alle dem som er rammet av den tragiske hendelsen i Boston, står det i en melding fra National Hockey League.

- NBA uttrykker sympati med alle de som er blitt rammet av tragedien i Boston, het det i en melding fra den nordamerikanske basketballigaen.

Baseballklubben Boston Red Sox spiller alltid formiddagskamp på maratonmandagen i Boston, og 3-2-seieren mot Tampa Bay Rays var i havn en times tid før det smalt. Spillerne var da på flyplassen på vei til tirsdagens kamp i Indianapolis, men flere av dem tvitret om sin forferdelse og uttrykte sin sympati med ofrene.

- Vi ber for alle de berørte, skrev stjernen Jacoby Ellsbury.

Ingen pressetreff
New England Patriots i amerikansk fotball valgte på sin side å avlyse tirsdagens bebudede pressekonferanse på hjemmebanen i Foxborough.

- Våre tanker og bønner går til familiene som er rammet og alle de som er skadd etter bombeaksjonen under dagens Boston Marathon, het det i en melding fra NFL-laget. (©NTB)