*Nettavisen* Sport.

Nekter å bry seg om resultat

Kun en seier på fire kamper for Vålerenga, men Martin Andresen bekymrer seg ikke.

16.02.08 20:13

VALLHALL (Nettavisen): VÅLERENGA-LYN 2-2:

Tap mot Tromsø. Tap mot Molde. Uavgjort mot Lyn. Seieren mot Nybergsund er Martin Andresens eneste seier som Vålerenga-sjef når seks uker gjenstår til seriestart. Men der noen trenere ville gjort det de kunne for å tidlig få noen gode resultater i ny klubb, er det helt uinteressant for Martin Andresen.

Han gir ikke spillerne noen lette treninger før en treningskamp. Han topper heller ikke laget for å sikre seirer.

- En plan
- Nei. Vi fokuserer ikke på resultat. Kun på hva vi skal gjøre, sier VIF-sjefen til Nettavisen.

- Hadde vi gjort noe annet ville vi bommet. Fokus er å være best mulig forberedt til seriestart. Dermed har vi forskjellige fokusområder som vi prioriterer. Noen i treukers-syklus, andre over to uker og noen i en uke. Alt er planlagt frem til seriestart. Den planen tuller vi ikke med. Det eneste resultatet vi ser etter er forbedring. Om vi får til det vi gjøre på treningene. I serien handler det om poeng. Nå handler det om prestasjon, forklarer han.

- Men du risikerer vel at media og andre setter spørsmålstegn ved dårlige resultater?

- Jo. Men de mekanismene er der uansett. De kan man ikke legge særlig vekt på. Da gjør man i så fall noe galt. Når man setter en plan så følger man den, sier han.

Prestasjonsmessig var det nok av for Martin Andresen å være fornøyd med lørdag. Det ble riktignok «bare» 2-2 og Vålerenga utliknet også først rett før slutt, men de blå var best. VIF-trener Tor Ole Skullerud telte 9-4 i sjanser til laget sitt.

- Det er bra at vi kommer til de sjansene. Flere av dem er klare også. Til tider ser vi igjen det vi forsøker på under trening. Vi er for dårlig på kontradekningen, men en del av det vi sliter med er greie ting å luke vekk. Vi kan kalle det feilvalg - februarvalg, sier Andresen.

Se her for utviklingen i kampen fra minutt til minutt, og kampfakta.

Nær Lyn-seier
Lyn var nær ved å stjele seieren lørdag. Endre Fotland Knudsen ga laget 1-0 i 1. omgang etter en glimrende kontring. Kantspilleren ble spilt fri av Espen Hoff og la ballen i nydelig bue over og forbi VIF-keeper Troy Perkins. Kristofer Hæstad utliknet da han skjøt via Lyns Mads Dahm og i mål. Innbytter Magnus Powell ga Lyn ny ledelse, men Jarl André Storbæk avgjorde med et skudd via Ståle Stensaas og forbi Lyn-keeper Eddie Gustafsson.

Både Vålerenga og Lyn reiser nå til La Manga for sine neste forberedelser til seriestart.

PS: Kjetil Wæhler og Glenn Roberts forlenget lørdag sine kontrakter med Vålerenga frem til 2011.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag