Gå til sidens hovedinnhold

Nekter å fortsette i Tromsø

Agnar Christensen nekter å bli lenge i jobben som trener for kriserammede Tromsø.

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen). TROMSØ - MOLDE 2-0. (Trykk play i videovinduet over for å se sammendraget fra Tromsø-Molde)

Da sommeren endelig varmet ishavsbyen, trillet også fotballen Tromsøs vei. Mest av alle strålte en trenervikar som hardnakket hevder at han ikke vil beholde jobben lenger enn høst nødvendig.

Se nederst for komplett kampfakta og spillerbørs.

Kun midlertidig
- Jeg er en veldig glad mann akkurat nå. Jeg er stolt over det laget viste, og lykkelig over å være trener på en dag da vi var både dyktig og heldig. Men det er ingen grunn til å miste hodet bare fordi vi har bak oss en god kamp. Det kommer dager etter dette. Vi har en lang vei igjen å gå, sier Christensen, som avanserte fra assistent- til hovedtrener da Ivar Morten Normark fikk sparken som TIL-trener.

Christensen ønsker ikke å bidra stort for å hjelpe klubbens styre med å finne Normarks erstatter.

- Er du selv kandidat til jobben?

- Jobben min som hovedtrener er kun midlertidig. Å overta har ikke vært tema.

- Er du spurt?

- Nei.

- Hva svarer du dersom du blir spurt?

- Da svarer jeg at det å overta som hovedtrener ikke har vært noe tema¿

- Men du har ambisjoner som trener – å trene et lag på et så høyt nivå som mulig?

- Ja, men hør her: Ingen av oss trenger å bli ”toillat” bare fordi vi har vunnet en kamp.

- Men spørsmålet er vel ikke mer tullete enn at du skjønner at det er relevant?

- Ja, med litt velvilje kan jeg skjønne at spørsmålet blir stilt. Men situasjonen er slik at styret jobber med trenerspørsmålet, og at spillerne og vi i trenerteamet konsentrerer oss om å være best mulig forberedt til hver fotballkamp, svarer Christensen, som ønsker å fokusere så kortsiktig som mulig.

Suksessoppskriften
Foran møtet mot Molde besto oppskriften hans av tre korte stikkord: Aggressivitet, presshøyde og samhandling. Det ga umiddelbare resultater. De rødhvite vant ballen høyere i banen, og kom til flere sjanser enn hva Alfheim-publikummet har vært vant til tidligere i år. Viljen til risiko var høyere, men når ikke hjemmelaget ble straffet hardere enn skuddet i tverrliggeren fra Magne Hoseth, var det duket for årets andre hjemmeseier - etter at stjernespissene Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst endelig viste seg betegnelsen verdig og ordnet ei scoring hver.

- Det var selvfølgelig deilig å score på Alfheim igjen. Jeg kan ikke nekte for at jeg har følt et visst press, sier Rushfeldt, som ga hjemmelaget ledelsen etter først å ha vunnet en hodeduell med tre (!) Molde-forsvarere og etterpå ekspedert sin egen stuss i mål. At Rushfeldt senere var mannen som ble felt og ga Tromsø straffespark, gjorde ham til en naturlig ”man of the match”.

- Jeg kjente pulsen slå litt ekstra da jeg la ballen på straffemerket. Jeg visste at seieren ville være sikret med scoring, forteller Ole Martin Årst, vel vitende at hans forrige forsøk fra straffemerket endte i bom.

Nå er Rushfeldt og Årst innstilt på å følge opp vikartrenerens siste stikkord i de neste kampene: Samhandling.

- Hvis 5-6 spillere tenker likt og prøver på det samme, så skapes selvfølgelig farligheter, sier Christensen.

- Jeg føler at samarbeidet med Ole Martin går bra, men vet at det kommer til å gå enda bedre utover høsten, sier Rushfeldt.

Men da bør man ikke ødelegge for hverandre, som da Årst nesten brassesparket en perle av ei scoring, som Rushfeldt i siste sekund styrte over tverrliggeren?

- Den ville IKKE gått inn direkte fra Ole Martin, mener Rushfeldt strengt. Men erkjenner at han selv skulle sørget for ei ekstra scoring på solskinnskvelden. Å klare å skyte over fra én meters hold er nesten en liten bragd¿

Skuffet Stavrum
- Forbanna ergelig at jeg ikke klarte å styre skuddet noen centimeter lavere, oppsummerer Magne Hoseth, om Moldes største sjanse i kampen; suseren som traff undersiden av tverrliggeren.

- Hadde vi tatt ledelsen, kunne mye sett annerledes ut i denne kampen. Dessverre var vi ikke effektive nok, sier han.

Skuffet over dårlig effektivitet var også trener Arild Stavrum.

- Vi spilte en veldig bra førsteomgang, og kunne tatt ledelsen flere ganger. Vi kunne ”tatt” kampen da. Men så scorer Tromsø like før pause, og får styrt kampen etter halvtid. Det er jeg skuffet over, sier han.

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken