Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å gi Emil rett

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Sjekk hva Emil Hegle Svendsen sier nå.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen har slitt med å finne tilbake til god gammel form denne sesongen og har kun én pallplassering i verdenscupen så langt.

VM i Rupholding nærmer seg med stormskritt og er det noen som kan klare å prikke inn formen til et stort mesterskap, så er det ringreven fra Simostranda.

- Vi tar praten i mars
Bjørndalen har ingen planer om å gi Emil Hegle Svendsen rett i uttalelsene han kom med før sesongen. Svendsen sa til Nettavisen at han ikke trodde veteranen ville henge med i toppen denne sesongen.

- Går det an å si at Emil hadde rett?

Bjørndalen trekker litt på skuldrene og ser ut i løse lufta før han svarer:

- Greit, vi kan ta praten i mars. Sesongen er så vidt i gang, sier Bjørndalen til Nettavisen.

38-åringen har vunnet 22 mesterskapsgull og har herjet med resten av verdenseliten i skyskyting i nesten 20 år. De to siste sesongene har det imidlertid begynt å butte litt for den seiersvante publikumsfavoritten.

- Jeg er egentlig ikke helt fornøyd med sesongen, men jeg føler jeg er litt på gang nå. Jeg tenker ikke så mye på resultatet. Før jul var jeg på pallen bare én gang, og det må vi jo snart begynne å endre.

Leser ikke aviser
Bjørndalen er kjent for å være ekstremt sterkt mentalt. På standplass har han vist nerver av stål i snart to tiår. Hvordan takler han egentlig motgang?

- Brukbart, men klart jeg er en dårlig taper, så jeg liker ikke at det butter. Jeg føler likevel at jeg er på vei nå og er motivert for det jeg holder på med. Vi får bare se, sier han.

Gjennom sin suksessfulle karriere har Bjørndalen fått mye hederlig omtale i norsk media. Naturlig nok har han måtte tåle mer kritikk enn vanlig når det har gått litt i motbakke de siste to sesongene. Det har han imidlertid ikke fått med seg selv.

- Jeg leser ikke sportsaviser gjennom sesongen. Det får ikke jeg gjort så mye med, så jeg mener det er bedre å fokusere på det jeg kan endre, sier Bjørndalen.

- Krevende at det butter
38-åringen har et klart mål om å konkurrere fram til OL i Sotsji i 2014. Nylig gikk Eirik Kvalfoss ut og sa han var litt i tvil om Bjørndalen faktisk kom til å gjennomføre dette. Bjørndalen lar seg imidlertid ikke rikke.

- Da vet jo han mer enn meg, så da får du prate med han. Jeg endrer ikke mitt mål og mine planer i forhold til hva han sier, nei.

Bjørndalen synes fortsatt det er like morsomt å konkurrere og har ingen planer om å gi seg med det første.

- Jeg er like motivert og synes det er like moro å forberede meg til løp. Men klart at når du ikke får til et perfekt renn, er det krevende, men du blir motivert av det. Jeg har et brennende ønske om å komme tilbake.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ole kan gjøre det igjen
Også Emil Hegle Svenden ser ut til å ha mer tro på lagkameraten nå, enn han hadde før denne sesongen.

- Ole Einar ligger på 18.-plass i verdenscupen. Hadde du rett før sesongen?

- Ja, det går kanskje an å si det, men...

Svenden trekker litt på smilebåndet før han modererer svaret sitt noe.

- Jeg tror fortsatt Ole Einar har mye å gå på denne sesongen. Han har ikke vist sitt beste ennå. Jeg tror vi får se Ole bedre, jo nærmere vi kommer VM. Jeg tror absolutt han kan henge med der. Han er den skiskytteren som er best på å prikke inn formen til VM, og han kan gjøre det igjen.

Torsdag skal skiskytterne i aksjon i verdenscupkonkurranse i sprint i Holmenkollen. Den kan følges direkte i Nettavisen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!