RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å gi opp OL

Sist oppdatert:
Petter Northug har fått beskjed om å glemme Torino-OL. Nå satser junioren på å banke seniorene i NM for å få Krister Sørgård til å skifte mening.

- Jeg har fått signaler om at OL-toget er gått for min del. Men jeg nekter å gi opp helt. Planen er å gå så fort i NM at jeg kan skape litt ekstra hodebry for Krister. Jeg skal ikke gjøre det enkelt for ham, sier Petter Northug til TV 2 Nettavisen.

Til tross for at Northug i øyeblikket har friplass i verdenscupen som leder av skandinavisk cup, fikk ikke 20-åringen være med til Val di Fiemme i helga.

Uenig med Sørgård
I stedet gikk han to nye renn i den skandiaviske cupen, som oppkjøring til junior-VM i Kranj i månedsskfiftet januar/februar. Det endte med to seirer. Lørdag gikk den doble juniorverdensmesteren fra 2005 sitt beste klassiskrenn noensinne – søndag smadret han konkurrentene i skøyting og vant 15-kilometeren med 50 sekunders margin.

Men selv ville han heller ha vært i Val di Fiemme.

- Det var ikke min avgjørelse at jeg ikke gikk der. Og med tanke på hvor lett det gikk i skandinavisk cup, er det selvfølgelig litt ergerlig. Jeg tror jeg kunne ha gjort det godt, minst like bra som en del av nordmennene som deltok, sier Northug.

- Verdenscup er bonus
Landslagstrener Krister Sørgård forsvarer imidlertid avgjørelsen om å ikke ta med junioren til Italia.

- Jeg har snakket med Petter, og sagt at han skal konsentrere seg om skandinavisk cup og junior-VM denne vinteren. Verdenscup er bonus for ham ennå, sier Sørgård, som bruker Northugs resultater i verdenscupen som argument. På fem renn har den unge trønderen plasseringene 21, 12, 20, 23 og 31 å vise til.

- Han har vist at han er stabil rundt nummer 20, og det er veldig bra. Men ikke godt nok til en OL-plass, poengterer Sørgård.

- Ikke redd for Tore Ruud
Herretreneren har imidlertid fortsatt ikke fått OL-kabalen til å gå opp. Torsdag innledes NM på Heistadmoen, og resultatene der vil få avgjørende betydning for hvilke norske langrennsherrer som får billett til Torino.

Petter Northug kommer til å gå lørdagens duathlon og søndagens stafett. Det akter han å gjøre på en så overbevisende måte at han blåser nytt liv sitt OL-kandidatur.

- Jeg gleder meg. De skal gå fort for å slå meg, fastslår Northug.

I stafetten går han sisteetappen for Strindheim. Det betyr at han kan møte Norges faste ankermann, Tore Ruud Hofstad, i en spurt om NM-gullet.

- I så fall skal jeg gi ham skikkelig kamp. Jeg er ikke redd for Tore Ruud, sier Northug selvsikkert.

Andresen fortsatt uaktuell
Krister Sørgård vil ikke si noe om hvorvidt Petter Northug kan bli en OL-kandidat med god NM-innsats.

- Det blir veldig hypotetisk, poengterer han.

- Hva hvis han vinner NM-gull i duathlon?

- Da får du heller spørre meg igjen, svarer landslagssjefen – som også står fast ved at Frode Andresen ikke er en kandidat til den norske langrennstroppen i OL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere