RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å jobbe med Armstrong

Foto: George Burns (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg vil ikke assosieres med en gruppe som ønsker å møte Lance Armstrong, sier australsk dopingekspert.

«Change Cycling Now» er en gjeng som ønsker å forbedre sykkelsporten.

Nå har imidlertid gruppen fått seg en skikkelig knyttneve i magen.

Gjennom den franske psykologen og treneren Antoine Vayer har nemlig gruppen tilnærmet seg Lance Armstrong. Det ville ikke den anerkjente australske antidopingeksperten Michael Ashenden ha noe av.

Bare USADA
I et brev til de andre medlemmene i styret, som Cyclingnews har fått tak i, forteller Ashenden at hans tid i gruppen er over.

- Jeg skriver for å informere dere om at jeg forlater CCN (Change Cycling Now) med umiddelbar virkning, står det i starten av brevet.

- Det er klart for meg at det er uoverkommelige forskjeller i CCNs tilnærming og min egen. For å si det enkelt: Jeg vil ikke assosieres med noen gruppe som ønsker å møte Lance Armstrong, selvsagt med unntak av USADA.

- Det kan ikke bli ugjort
Australieren har en rekke anklaget Armstrong for å ha dopet seg, og mener blant annet at amerikaneren var dopet under Tour de France i 2009.

- Dersom jeg hadde blitt informert om ønsket om å tilnærme seg Armstrong, ville jeg gjort det klart hvor jeg sto med tanke på det. Dessverre ble det gjort uten min kjennskap. Det kan ikke bli ugjort, og det kan heller ikke min avgjørelse om å forlate CCN.

Selv om Ashenden nå forlater gruppen, har det ingenting med gruppens mål å gjøre. Det er rett og slett bare fordi han ikke tåler Lance Armstrong.

- Jeg ønsker dere alle vel, og minner dere på at vi fortsatt drar i samme retning – vi er bare ikke enige om hvordan vi skal gjøre det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere