*Nettavisen* Sport.

Nekter å la seg rive med

Foto: AP Photo/Clint Hughes

Brendan Rodgers holder føttene godt plantet på bakken.

Liverpool-manager Brendan Rodgers tror tirsdagens storseier over Everton gir laget en psykologisk fordel. Samtidig bedyrer han at spillerne må holde beina på bakken.

4-0-triumf over Everton er ikke hverdagskost og smaker ekstra godt i den røde delen av byen. Men langt viktigere enn derbyseier er det å holde følge med lagene i toppen av Premier League, mener Rodgers.

- Jeg gleder meg mest på spillernes og supporternes vegne. For meg er det tre poeng. Jeg vil være mer tilfreds dersom vi fullfører sesongen blant topp fire.

- Sannsynligvis vil jeg overanalysere prestasjonen og finne områder vi kan forbedre, sier manageren.

Overkjøring
Lokaloppgjørene mellom Liverpool og Everton er tradisjonelt tøffe og jevne kamper.To scoringer av Daniel Sturridge og ett av kaptein Steven Gerrard fjernet all tvil. Kort tid etter hvilen satte Luis Suárez inn hjemmelagets fjerde for kvelden, og dermed ble Everton sendt hjem som slakt.

- For oss var det en utrettelig kamp. Vi var kliniske foran mål, og fortsatt kunne vi scoret to eller tre til. Det var en strålende seier for oss. Hver gang vi hadde ballen, så vi ut som en reell trussel, mener Rodgers.

På 23 kamper har laget tatt 46 poeng. Det skiller seks opp til ligaleder Arsenal, som kan passeres av både Manchester City og Chelsea onsdag.

- Alle seirer er viktige, men spesielt mot rivalene. Vi vet at det fortsatt er en vei å gå, men psykologisk var det en stor, stor seier for oss, legger Rodgers til.

Tungt
Everton tapte sin tredje kamp for sesongen. Roberto Martínez' menn har fortsatt en topp fire-plassering innen rekkevidde, men tirsdagens nederlag var tungt å svelge.

- Det betyr mye. Da vi slapp inn det første målet, ble vi kanskje litt følelsesladde. Vi presset så hardt for en utligning at vi gjorde oss selv utsatt bakover, mener Martínez.

- Vi mistet konsentrasjonen og vår vanlige form. Det er ulikt oss. Vi har spilt på en veldig positiv og imponerende måte, men dette er et øyeblikk for å vurdere hele sesongen så vel som kveldens kamp, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.