RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å låne ut keeperhelten

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lyns svenske keeperhelt Johan Dahlin (20) vil gjerne på utlån til Allsvenskan, men Lyn nekter. Se gratis sammendrag av kampen!

(Se sammendrag av kampen i videovinduet over).

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): LYN – FREDRIKSTAD 0-0 :

Unge Dahlin berget Lyn med fire praktredninger på overtid i oppgjøret mot Fredrikstad.

Men årsaken til at han spilte mandag var bare det røde kortet til førstevalget Eddie Gustafsson mot Sandefjord – vanligvis sliter Johan Dahlin benken for A-laget.

Derfor har svensken lenge snakket med Lyn om å bli lånt ut til en annen klubb.

- Vi har diskutert det mye. Jeg trives bra i Lyn, jeg vil ikke bort fra klubben, men jeg trenger å spille for å utvikle meg. Så jeg vil gjerne på utlån til en annen klubb, forklarer Dahlin til Nettavisen.

Svaret fra Henning Berg er negativt.

- Johan har selvfølgelig lyst til å spille fotball. Vi har sett på mulighetene for å leie ham ut, men vi har ikke fått på plass noen god nok erstatter. Han blir ikke lånt ut denne sesongen – men vi skal forsøke på nytt etter sesongen, sier Lyn-treneren.

Svensk interesse
Det har vært interesse fra klubber både i Allsvenskan og Adeccoligaen.

- Vi har ikke likt tanken på å låne ham ut så godt. Vi har sondert markedet etter en keeper i hans klasse – men den keeperen har vi ikke funnet. Det skjønner du nok etter denne kampen, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til Nettavisen.

- Han fikk noen minutter i Sandefjord, og får kampen i dag. Han viser at han er en god keeper. Lyn har en fin keepermiks, med en gammel og en ung, og de utfyller hverandre godt. Så Dahlin blir ikke lånt ut, bekrefter Bjarmann.

Dahlin har to sesonger igjen av kontrakten med Lyn, og står også i mål på det svenske U21-landslaget.

Helt på overtid
Det ble lagt til tre minutter på Ullevaal, og i løpet av de tre minuttene vartet Johan Dahlin opp med ikke mindre enn fire matchavgjørende redninger!

Multaharju, Fofana og Piiroja kom til kort – og Tarik Elyonoussi ble stoppet på spektakulært vis.

- Jeg skjønner fortsatt ikke at han klarte å touche ballen med hånda og få den over tverrliggeren. Jeg ble sjokkert, innrømmer Tarik.

Dahlin syntes det var gøy å ha noe å gjøre – han står vanligvis i mål for Lyns andrelag i 3. divisjon, der målene og sjansene stort sett kommer andre veien.

- Det var ganske hektisk de ti siste minuttene i dag, men det var også ganske morsomt så lenge det ikke ble mål. Man må bare nyte det når man får sjansen, mener svensken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere