Gå til sidens hovedinnhold

Nekter å selge gullkalven

Svenske klubber vil kjøpe Mats Zuccarello Aasen (20) nå, men Frisk lar ham heller gå gratis til sommeren.

ASKER (Nettavisen): Skellefteå, Södertälje og Mora viste interesse for Frisks juvel i romjula og trolig er det en eller flere av disse klubbene som nå via en agent har spurt Frisk om å få kjøpe fri Mats Zuccarello Aasen fra kontrakten.

Styret sa nei
- Flere svenske eliteserieklubber er interessert og vil ha ham nå. Det har vi sagt nei til, etter å ha behandlet det på et styremøte mandag, sier styreleder Ole Gerhard Haug til Nettavisen.

Mats Zuccarello Aasen endte på tredjeplass i eliteseriens poengliga som 19-åring forrige sesong, med 34 mål, 25 assists og 59 poeng på 43 kamper. Bare Jonas Solberg Andersen scoret flere mål (38).

Denne sesongen har han 15 mål og 39 poeng på 18 kamper, til tross for to skadefravær på grunn av en kranglete ankel.

Tirsdag scoret han to av målene da Frisk slo Storhamar 4-3 og meldte seg på i gullkampen for alvor.

Produserer mest
Kaptein Johnny Nilsen ser muligheten for å lede Frisk til seriemesterskap for første gang siden 1978 og er glad for at klubbledelsen velger å holde på 20-åringen – selv om Frisks nummer 36 har en klausul i kontrakten som gjør at han kan gå vederlagsfritt til en utenlandsk klubb til sommeren.

- Hadde vi mistet Mats nå, så hadde det vært tøft. Han er jo den som produserer mest poeng per match i eliteserien, sier Johnny Nilsen til Nettavisen.

Haug mener Frisk vil tape mer penger på å selge gullkalven i vinter.

- Skal vi være med hele veien, må vi ha med de beste spillerne våre. Det er mer å tape på de tusenlappene vi kan få nå mot hva vi kan få hvis vi går hele veien, mener styrelederen.

- Ikke forberedt
Johnny Nilsen tror at Zuccarello Aasen selv også er best tjent med å bli.

- Jeg synes det hadde vært feil av han å dra nå uansett, for han er halvskadet. Får han en smell til, er han ute resten av sesongen. Han bør nok vente til etter sesongen. Jeg tror han trenger disse kampene her - jeg tror ikke han er forberedt nok nå. Det er tøft å komme til et bra lag i Sverige og være halvskadet. Da er han fort tilbake i Norge neste år, sier Nilsen.

Til sommeren tyder mye på at den kortvokste og lure målmaskinen forsvinner til svensk ishockey. Med mindre askerklubben klarer å overtale ham.

- Vi ønsker å beholde ham. Vi har hatt samtaler med ham allerede, men han vil avvente situasjonen, sier Ole Gerhard Haug.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene