*Nettavisen* Sport.

Nekter å slippe Riise

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Bjørn Helge Riise fikk klar beskjed under et møte med klubbledelsen.

01.06.11 06:40

ULLEVÅL (Nettavisen): Sommeren 2009 skrev Bjørn Helge Riise under for Fulham, etter fire imponerende år på Åråsen. Tidligere hadde den nå 27 år gamle spilleren gjort suksess som ung utenlandsproff i de belgiske klubbene Standard Liege og Brussels.

Nå regnet man med at han var klar for å ta det neste skrittet og etablere seg i førsteelleveren til et Premier League-lag.

Oppholdet i England har imidlertid vært preget av mye benkesliting for sunnmøringen. Derfor ønsker han seg vekk fra londonklubben. Og lørdagens viktige landskamp mot Portugal er det perfekte utstillingsvindu.

Fornøyd med Riise
Under et møte med klubbledelsen, fikk han imidlertid beskjed om at han kan glemme den tanken. Riise skal bli i Fulham.

- De sa at de var dritfornøyde med meg og at det var uaktuelt å la meg gå, sier Riise til Nettavisen.

Det skinner igjennom at han ikke er like fornøyd som klubben.

- Jeg trives i Fulham, så jeg skal gjøre det beste ut av det. Jeg har bestemt meg for ikke å bruke så mye energi på dette.

- Så du regner med å bli der neste år?

- Det ser sånn ut, ja.

Spilletid og nedrykk
I løpet av halvannet år har midtbanespilleren bare fått med seg fem ligakamper fra start for Fulham, og spesielt 2010-11-sesongen ble vanskelig: Riise fikk bare tre innhopp og 28 minutter med spilletid for Fulham, før han ble utlånt til Sheffield United i januar.

Les også: Dette er Riises dilemma

Der har han fått mer tillit, og Riise endte sesongen med ni kamper fra start og fire innhopp - samt én scoring - for Championship-klubben.

Sheffield United rykket ned fra det nest høyeste nivået i England, mens Riise reiste tilbake til Fulham og har trent der de siste ukene.

Et nytt utlån neste sesong, er han lite interessert i.

Vil ikke på flere utlån
- Jeg har ett år igjen av kontrakten min. Jeg skal være der. Jeg trives med treneren og gjør så godt jeg kan. Spiller jeg, så spiller jeg, og spiller jeg ikke, så spiller jeg ikke, konstaterer Riise, som for øvrig var voldsomt energisk og god på tirsdagens landslagstrening.

- Lørdagens kamp mot Portugal er vel fortsatt et bra utstillingsvindu?

- Det tenker jeg ikke på lenger. Familien trives i London. Jeg stortrives i London. Det er en fantastisk klubb. Jeg kommer ikke til å dra på utlån igjen, og pendle. Jeg har kone og to barn å ta hensyn til. Jeg har prøvd å pendle og det var veldig slitsomt. Jeg kommer ikke til å gjøre det igjen.

- Hva med utlån til en annen londonklubb?

- Det tar jeg hvis det kommer opp. Hvis det skal bli snakk om utlån, skal jeg bli boende der jeg bor nå.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag