Gå til sidens hovedinnhold

Nekter å slippe Rodríguez

Uaktuelt at spanjolen sier opp kontrakten, sier Katjusja-sjef.

Vjatsjeslav Jekimov har ingen planer om å løslate Joaquim Rodríguez fra kontrakten.

I anledning presentasjonen av 2013-utgaven av Vuelta a España, ønsket Katjusja-sjefen å klargjøre situasjonen rundt lagets spanske kaptein.

- Han (Rodríguez) har kontrakt med Katjusja og det er ingen ting i kontrakten hans som tilsier at han kan forlate laget, sier Jekimov ifølge L’Equipe.

- Han har ingen klausul om løslatelse, slår den russiske teamsjefen fast i et forsøk på å dempe spekulasjonene om at Rodríguez, 2012-sesongens høyst rangerte rytter, er på vei bort fra Katjusja.

Står på bar bakke
Under utdelingen av lisenser til WorldTouren i desember i fjor, ble Katjusjas søknad ikke innvilget av lisenskomiteen i det internasjonale sykkelforbundet, UCI. Noen videre begrunnelse ble ikke gitt. Etter hvert pekte UCI på sviktende etiske kriterier som den utløsende årsaken til avslaget.

Dermed har Katjusja-laget ingen garantier for å kjøre de største rittene denne sesongen. Rodrígeuz har Tour de France som sin store målsetning og føler at han må forlate et lisensløst Katjusja for å komme seg til startstreken på Korsika kommende juli.

Forrige tirsdag meldte den spanske avisen El Pais at Rodriguez skal ha tatt kontakt med manager Angel Edo og bedt ham «iverksette tiltakene som frigjør ham fra kontrakten med Katjusja og signere med et nytt lag».

I kjølvannet av det overraskende avslaget anket Katjusja avgjørelsen til den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS). Det meldes at saken har høy prioritet hos CAS og at en kjennelse kommer i løpet av januar.

Katjusja ble heller ikke godkjent for en midlertidig lisens.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021