*Nettavisen* Sport.

Nekter å trekke på konkurrentene

Sky-syklistene har en klar plan foran NM. Se video!

24.06.12 10:09

HTML EMBED

BERGEN (procycling.no): Søndagens fellesstart runder av NM-uken i Bergen, og er den klart mest prestisjefulle øvelsen i hele mesterskapet.

De fleste ser på Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug som de store favorittene. Proffrytterne har begge vist god form i det siste og må nok innse at de blir tett markert av de fleste norske lagene.

Dagen før dagen møtte de to pressen sammen med Kurt Asle Arvesen. Stemningen var løs og ledig, og det var lite som tydet på at NM-nervene hadde tatt overhånd. Ikke engang en ørliten forkjølelse hindret Boasson Hagen fra å være offensiv i innstillingen.

Nekter å jobbe fra start til mål
Spørsmålet er om kvalitetene de to Sky-rytterne besitter er nok til å overvinne de norske kontinentallagene, som har sin styrke i bredden av ryttere.

- Vi håper det er noen som er interessert i å lage sykkelritt og vise seg frem, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Han advarer konkurrentene mot å tro at Sky-duoen kommer til å ta kontroll over løpet fra start til mål.

- Vi kommer ikke til å tillate store brudd å gå. Og er det slik at Stian Remme for eksempel ligger i et brudd sammen med en dårligere rytter fra Øster Hus, så kan ikke Øster Hus gamble på at vi kjører dem inn. Vi ønsker å unngå at det blir våre to mot røkla.

Tradisjonelt sett har ansvaret for å kjøre inn bruddene ligget på proffene, men med flere kontinentallag enn noen gang kan kampen dem imellom bidra til at Sky-duoen slipper billigere unna.

Disse slipper ikke unna Skys jerngrep
Arvesen er klar på at det er enkelte ryttere på hvert lag de følger ekstra nøye med på, og som ikke får lov til å slippe unna i farlige brudd. Sky-coachen ramser opp Stian Remme, Bjørn Tore Hoem, Vegard Robinson Bugge, Kristoffer Skjerping, Sven Erik Bystrøm, Vegard Breen og Gabriel Rasch som ryttere de holder et ekstra godt øye med.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Løypen beskriver Sky-gutta som småkupert uten de store utfordringene.

- Det er en tøff løype når du får kjørt runden mange nok ganger. Det er to bakker på slutten med en liten utforkjøring mellom, men den kan egentlig regnes som èn ganske lang bakke. Det er mange ryttere vi må passe på, fortalte Boasson Hagen.

Han innrømmet samtidig at lysten på et norsk mesterskap i fellesstart er stor.

- Jeg har ikke klart å vinne denne mesterskapstrøyen i fellesstart ennå, så det er absolutt et mål. Det hadde vært flott å kjøre i den under Tour de France.

Skulle det ende med at de to blir ensomme i kampen mot kontinentalrytterne kan de finne trøst i NM-historien. For da norgesmesterskapet ble arrangert på Andøya i 2006 var de to i begivenhetens sentrum.

Da Nordhaug og Boasson Hagen slo knockout på konkurrentene
Den gangen representerte begge Maxbo Bianchi (forløperen til Joker Merida) og de siste kilometerne var de alene i brudd. Selv om Kurt Asle Arvesen mobiliserte sine tropper for å hente «jyplingene», var de rett og slett for sterke. Det ble dobbeltseier med Nordhaug foran Boasson Hagen.

- Jeg ble lurt av disse to på Andøya, så det viser at det ikke er så lett. Det er veldig mange å passe på, sa Arvesen på pressekonferansen, mens Nordhaug utnyttet muligheten til å sende et lite stikk til sin lagkamerat.

- Han får prøve å henge på i morgen, det klarte han ikke i 2006.

Så gjenstår det å se om de to nok en gang klarer å slå resten av norgeseliten, eller om de får smake sin egen medisin.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.