RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UTESTENGT PÅ LIVSTID: Skal vi tro WADA er Lance Armstrongs sjanser for å returnere til triatlon dårlige.
UTESTENGT PÅ LIVSTID: Skal vi tro WADA er Lance Armstrongs sjanser for å returnere til triatlon dårlige. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Nekter for å ha dopet Armstrong

Sist oppdatert:
- Jeg så aldri Lance Armstrong dope seg, sier Michele Ferrari.

Dr. Michele Ferrari nekter for å ha dopet Lance Armstrong og sier at amerikaneren aldri skal ha ønsket informasjon om doping.

- Jeg så aldri Lance Armstrong dope seg, sier Ferrari i et intervju med Al Jazeera fredag.

- Jeg verken så eller hørte noe slikt. Han spurte meg aldri om informasjon om doping. Det er seks ryttere som retter anklager mot meg, men jeg har aldri forholdt meg til disse, sier Ferrari videre.

Den beryktede italienske «dopingdoktoren» avfeier også rapporten fra Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) som tidligere i år felte Armstrong, og som omtaler dopingbruken i US Postal som «det mest sofistikerte dopingprogrammet sportsverden har sett».

Flere tidligere US Postal-ryttere forklarte i forbindelse med etterforskningen at Ferrari var involvert i det omfattende dopingprogrammet på det amerikanske laget.

- Det er ingen beviser i USADAs etterforskning, det er ingen beviser mot meg. Etterforskningen avslørte dopingbruken til noen ryttere, og for å redde seg selv bidro de til USADA-sammensvergelsen mot meg, sier den italienske legen.

I kjølvannet av rapporten har Armstrong blitt fratatt sine sju Tour de France-titler, mens Ferrari – ansett som en nøkkelperson bak den omfattende dopingbruken – er blitt utestengt på livstid av USADA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere