José Rujano har imponert mange i sin beste klatreform. Samtidig er han også ustabiliteten selv, akkurat slik en søramerikansk klatrer skal være.

Vacansoleil-rytteren er nå i hardt vært etter at han er navngitt som den eneste profesjonelle sykkelrytteren i et italiensk dopingnettverk. Det skriver La Repubblica.

Den italienske avisen skriver at Rujano skal ha kjøpt doping fra nettverket som selger blant annet EPO, Cera og Retacrit i Italia.

- Denne informasjonen har blitt publisert for å skade meg, og det kan vise seg å være veldig skadelig, sier Rujano til Pasados de Volta.

- Jeg har ikke mange detaljer om dette, men jeg vet at etterforskningen stammer fra 2009, et år hvor jeg ikke konkurrerte i Europa, sier Rujano.

Intern etterforskning
Vacansoleil har aldri hatt spesielt mye hell med klatrerne de har signert. De har prøvd seg både på Ricardo Ricco og Ezequiel Mosquera, som begge ble utestengt i lang tid for dopingbruk, før de kom til Vacansoleil.

Nå er det Rujano som må tåle beskyldninger mot seg, selv om disse er langt mer vage.

Sjefen i laget, Dan Luijkx, forteller at de har åpnet en intern etterforskning. Det skriver Wielerland.

Han sier også at rytterens biologiske pass ikke viser noen former for uregelmessigheter.

Vacansoleil hadde også en intern etterforskning på den slovenske spurteren Grega Bole, etter at hans navn dukket opp i USADA rapporten. Laget fant ingen grunn til å suspendere han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kontroversiell karriere
Rujano slo gjennom i giroen i 2005, med klatretrøye og etappeseier. Sammenlagt ble det tredjeplass. Etter det var det masse baluba i lagene han syklet for, Quick Step, Unibet.com og til slutt Caisse d'Epargne i 2008.

Dermed konkurrerte han hjemme i Venezuela i 2009, før han retunerte med nok et mislykket Europa-forsøk hos ISD-Neri i 2010.

I 2011 returnerte Rujano til Androni-laget, hvor han slo gjennom i 2005. Under ledelsen til Gianni Savio var han tilbake i toppen og vant en etappe i giroen og tok sjetteplass sammenlagt. Etter at Alberto Contador ble dopingtatt, fikk han enda en etappeseier i posten.

Året etter ble det bråk igjen og Rujano endte dermed opp i Vacansoleil denne sesongen.

Han sykler Catalonia rundt i disse dager, uten at han har utmerket seg på resultatlistene på noen av etappene.

Rujano har tidligere sonet en mindre dom for brudd på dopingreglementet tidlig i karrieren.