*Nettavisen* Sport.

Nekter Mike Tyson visum

Mike Tyson og Brad Pitt var forelsket i samme jente på 80-tallet. Det likte bokseren i følge tidligere venner, dårlig. Foto: (Getty)

Den tidligere tunvektsmesteren får ikke bli med på veldedighetsarrangement.

12.10.12 08:12

New Zealand vil ikke ha den gamle tungvektsbokseren Mike Tyson på besøk. For andre gang på to uker er han nektet visum.

Tyson skulle snakke på et veldedighetsarrangement, men da hovedsponsoren for dette arrangementet trakk støtten sin til Tyson, begynte problemene.

Han fikk ikke visum på grunn av at han i 1992 ble dømt til seks års fengsel for voldtekt av en 18 år gammel kvinne på et hotellrom hjemme i USA. Lovene på New Zealand sier at folk som er dømt til en fengselsstraff på mer enn fem år bli nektet visum til landet, men i enkelte tilfelle er det likevel mulig å få dispensasjon.

I tilfelle Tyson ville ikke immigrasjonsminister Kate Wilkinson innvilge dispensasjon, og dermed kommer veldedighetsarrangementet til å gå uten Tyson, noe flere kvinnegrupper i landet hilser med glede.

Tidligere denne uken fikk Mike Tyson visum til Australia, der han også skal holde foredrag, men da visumsøknaden ble innvilget fikk den tidligere tungvektsmesteren streng beskjed om å holde seg på matta den tiden han besøker landet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.