*Nettavisen* Sport.

Nektes å hedre Dale Oen

Foto: Scanpix/Fredrik Sandberg

Men de norske hockeygutta har funnet en løsning mot Sverige.

04.05.12 16:49

Spillerne på det norske ishockeylandslaget hadde et sterkt ønske om å hedre Alexander Dale Oen ved å bære sørgebånd i åpningskampen i hockey-VM mot Sverige fredag.

Søknaden om å få bruke sørgebånd ble imidlertid avvist av det internasjonale ishockeyforbundet. Da ønsket landslaget å spille med initialene til Dale Oen på hjelmen, slik de gjorde for Per Egil Refsnes under VM i Sveits for tre år siden.

Ishockeyforbundet sa imidlertid nei til det også. Sportssjef Petter Salsten forklarer hvorfor.

- Normalt tillates ikke markeringen av denne typen. Det internasjonale ishockeyforbundet hadde fått flere lignende søknader fra andre nasjoner, men ønsker ikke å innvilge søknaden for noen, sier sportssjef Petter Salsten til Nettavisen.

Gull på lillefingeren
Spillerne ga seg ikke med det og har nå funnet en måte de kan hedre Alexander Dale Oen samtidig som de er innenfor regelverket. Mediesjef Lars O. Bjørnland forteller at spillerne svært gjerne ville markere svømmerens bortgang.

- På den venstre lillefingeren kommer vi til å farge den midterste polstringen i gull. Grunnen til det er at Alexander Dale Oen tok gull under VM i Shanghai i fjor og han hadde mål om å ta et nytt gull i OL i London til sommeren, sier Bjørnland til Nettavisen.

Bjørnland er tilfreds med at spillerne har funnet en måte de kan vise sin medfølelse på og forteller om andre nasjoner som også har fått avslag på sin søknad om sørgebånd.

- Slovakia og Hviterussland har også søkt om å spille med sørgebånd på grunn av en hockeyspiller, som har gått bort. Grunnen til at de sier nei er at de finner det umulig å sette grenser for hvem som skal få lov og hvem som ikke skal få lov til å spille med sørgebånd.

Tollefsen: - Tragisk
Norges kaptein Ole Kristian Tollefsen, som neste sesong spiller for Färjestad, kjente Dale Oen godt og ble sjokkert da han mottok nyheten om hans bortgang.

- Det er tragisk. Mange på laget kjente ham godt. Vi pleier å trene sammen på Olympiatoppen i Oslo. Jeg snakket med ham så sent som uken etter vi hadde gått ut mot Skellefteå, sier Tollefsen til Nettavisen.

- Han var i sitt livs form, og så skjer dette. Det føles ubegripelig. Man får seg en tankevekker og innser at livet er kort. Vi har snakket mye om det i troppen, og det er veldig følelsesladd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Winje Øijord/Scanpix

- Møter et sterkt lag
Med sin hyllest til Alexander Dale Oen, går de norske hockeygutta på isen mot et av verdens beste hockeylag fredag. Sportssjef Petter Salsten er klar over at det blir en vanskelig oppgave.

- Vi må være ærlig og si at vi møter en av VM-favorittene, som kanskje til og med har et sterkere lag enn de har hatt på mange år.

Salsten mener Norge kan lykkes fredag, men er tydelig på at det trengs maks skjerping dersom det skal bli poeng mot de svenske stjernene.

- Vi gleder oss, og skal gjøre det vi kan. Det blir viktig å tette igjen bakover og unngå å slippe til svenskene. I tillegg trenger vi å ha litt flyt framover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.