Nektet å avsløre gullhemmeligheten

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ole Einar Bjørndalen tror avgjørelsen som gav ham gull ble tatt fredag kveld.

12.02.14 13:21

SOTSJI (Nettavisen): Med unntak av én bom på standplass fungerte det meste optimalt for Ole Einar Bjørndalen da han tok OL-gull på sprinten i Sotsji lørdag.

På pressekonferansen etter løpet ville gullvinneren takke blant andre smørerne for at han stod øverst på pallen. Fredag kveld tok de, sammen med Bjørndalen, et valg som kan ha vært avgjørende for at gullet gikk til 40-åringen lørdag.

- Vi (smørerne og Bjørndalen) sto foran et veldig krevende valg i går. Der tok vi en avgjørelse som var veldig avgjørende for at ting ble riktig i dag. Det var en avgjørelse jeg var med på, og det var veldig kult, sier Bjørndalen til Nettavisen og resten av pressekorpset.

Hemmelig
40-åringen nektet imidlertid å fortelle hva slags avgjørelse det var snakk om.

- Det holder vi internt, sier Bjørndalen med et lurt smil.

Men det er ingen tvil om at 40-åringen vil dele seieren sin med flere.

- Det er mange jeg må trekke fram. Først og fremst laget, og da mener jeg også trenere og støtteapparatet. Skismørerne har gjort en glimrende jobb.

Bjørndalen starter nå først på den kommende jaktstarten, men sier at det først og fremst var sprinten som var det store målet i OL.

- Mål nummer èn var å være i toppform til sprinten. Sprint er det jeg lykkes mest med av rennene jeg har gått. Jeg liker også å gå jaktstart, men det har endret seg veldig mye. Det har blitt mer taktikk. Derfor blir det en annen måte å tenke på, sier Bjørndalen.

Det er likevel ingen tvil om at nordmannen seiler opp som en av de store favorittene til de kommende OL-rennene i skiskyting.

Feirer med sykkel og kake
Lørdag kveld blir det feiring med romkamerat Lars Berger.

- Jeg skal først på dopingtest. Så skal jeg ned til smørerne og snakke kort med dem, før jeg drar ned til huset og setter meg på sykkelen. Det blir også helt sikkert noe kakespising.

- Er OL en suksess nå uansett?

- Ja, er du gal, sier en strålende fornøyd gullvinner.

Allerede mandag skal Bjørndalen igjen konkurrere når det er klart for 12,5 kilometer jaktstart.

MER OL-STOFF:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.