Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nektet å juble for sin voldtektsmann

Foto: Thinkstock
Sist oppdatert:
Cheerleader fikk sparken.

I rekken av bisarre rettssaker i USA, topper denne de fleste.

En cheerleader fra en skole i Texas ble i 2009 sparket fra troppen etter at hun nektet å rope navnet til en basketspiller, som hun hevder å ha blitt voldtatt av ett år tidligere, skriver San Fransisco Chronicle.

Jenta, som bare går under initialene H.S. i de amerikanske mediene, var 16 år da det påståtte overgrepet skjedde på en fest i Silsbee i oktober 2008. Hun pekte ut Bolton, som er en av stjernene på Silsbee, som gjerningsmannen. Bolton ble dømt i saken.

Under en kamp i februar 2009 heiet hun, sammen med resten av cheerleadergjengen, fram Silsbees basketlag. Da Rakheem Bolton gikk fram for å skyte straffe, sto hun imidlertid med armene i kors og nektet å heie rope navnet hans.

Da fikk hun beskjed, blant annet fra skolens rektor, om å heie på Bolton eller gå hjem. Jenta nektet og fikk sparken fra cheerleadergjengen.

Det førte til at jenta, sammen med foreldrene tok saken til retten og saksøkte skolen. De hevdet at skolen straffet henne for å utøve sin ytringsfrihet.

Ankedomstolen i New Orleans hevdet imidlertid at en cheerleader fungerer som et talerør for skolen.

Hun anket saken, men tapte i høyesterett, som hadde samme oppfatning som ankedomstolen i New Orleans: En cheerleader skal snakke på vegne av skolen og ikke seg selv.

I tillegg ble hun dømt til å betale saksomkostninger på 45.000 dollar.

Familiens advokat sier en uttalelse til pressen at dommen betyr at studenter som utøver ytringsfriheten kan bli straffet for å nekte å følge ufølsomme og urimelige ordre.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!