*Nettavisen* Sport.

Nektet å møte Obama

Foto: Jim Rogash/Getty Images

NHL-profil Tim Thomas valgte å droppe besøket i Det hvite hus.

23.01.12 22:08

Fjorårets NHL-mester Boston Bruins var mandag på besøk i Det hvite hus for å bli hyllet av president Barack Obama og hans stab.

President Obama ønsket å hylle Bruins for mesterskapet, samt det veldedige arbeidet klubben legger ned utenfor isen.

Men keeper Tim Thomas møtte ikke opp, melder TSN.

Thomas er av mange regnet som forrige sluttspills viktigste spiller, og avgjørelsen har skapt voldsom debatt i USA, i det som er et valgår.

Lover begrunnelse
Den amerikanske stjernekeeperen har ennå ikke gitt noen grunn for fraværet, men har lovet å utdype det på sin facebookside i løpet av kort tid. Trolig ligger det politiske årsaker bak avgjørelsen, og Thomas er én av to amerikanere på Boston-laget.

Boston-styreformann Peter Chiarelli har ikke tenkt til å straffe ham for å ikke ha møtt opp på seremonien.

- Jeg kan kreve at spillerne er med på lagarrangementer. Hvis de ikke møter opp, kan jeg suspendere dem. Men jeg suspenderer ikke Tim, for uansett hva slags standpunkt han tar, reflekterer det ikke Boston som lag, sier Chirarelli.

- Gutta koste seg
Han velger i stedet å støtte Thomas i avgjørelsen, som har falt i dårlig jord hos mange av Boston-supporterne, ikke minst de som er demokrater.

- Vi er som en familie, og vi har våre problemer. Man tar tak i dem og går videre, og man prøver å støtte hverandre, sier Chiarelli ifølge Boston.com.

På spørsmål om besøket ble overskygget av Thomas' fravær, svarer han slik.

- Det er mulig, men jeg håper at det ikke gjorde det. Det virket som om gutta koste seg, jeg gjorde hvert fall det, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.