Nektet å selge cuphelten

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Det kan Strømsgodset være glade for i dag.

FOLLO-STRØMSGODSET 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Glenn Andersen har brukt tid på å bli en ordentlig Tippeliga-spiller. I 2003 spilte han for lille Ørn. Så var han benkesliter i Start, for så å kommet til et Strømsgodset-lag hvor han ble satset på i en alder av 26.

Søndag fikk han så belønningen for alt det harde arbeidet. Da var 30-åringen en av de aller største stjernene.

Han scoret det avgjørende 2-0-målet.

Og han ble kåret til banens beste.

Flo sa nei
Men på sensommeren kunne han forsvunnet fra Drammen. Stabæk ville ha midtstopperen til Telenor Arena, og kontaktet Strømsgodset for å høre om det var mulig å få til en avtale.

Det var det ikke.

- Jeg hørte Stabæk var på i sommer, de hadde kommet med en henvendelse til Jostein Flo, men Strømsgodset sa nei, sier Strømsgodset-spilleren til Nettavisen.

- Men på en dag som dette er det greit, så får vi bare se hva framtiden bringer, legger han til.

Andersen har kontrakt med Strømsgodset ut 2011, men han innrømmer at han har liten kontroll på hva som skjer.

- Nå for tiden er det ikke vanlig å forlenge så veldig tidlig, så vi får se hvordan dette ender. Jeg tar det som det kommer, sier han.

Det gjorde han også da han avgjorde cupfinalen. Lars Christopher Vilsvik la corneren, og Follo lot Andersen stige til værs fra kort hold. Da bommet ikke mannen som er en av drammensernes aller beste hodespillere.

- Vi vant 100 ganger
Spesielt ikke etter at han hadde sett seieren - og scoringen - bortimot hundre ganger natta før.

- Jeg sov veldig dårlig natt til lørdag. Jeg sov vel bare 5-6 timer selv om jeg hadde håpet på 8-9 timer når jeg endelig hadde ungefri. Jeg brukte i alle fall halvannen time før jeg sovnet. Da gikk jeg gjennom kampen sikkert hundre ganger. Jeg tenkte på at vi bare måtte prestere, at vi var kjempefavoritter, men at vi måtte klare det, sier han.

- Vant dere hver gang i hodet ditt, da?

- Ja. Vi vant kampen hundre av hundre ganger der også.

- Da jeg så møtte de andre spillerne søndag morgen så sa jeg faktisk at jeg kom til å score. Jeg satt med en følelse av at jeg ville gjøre det.

- Kongen lo...
En lite ønske gikk imidlertid ikke i oppfyllelse søndag. Andersen var nemlig så glad at han hadde et ønske også til Kong Harald.

- Jeg fikk jo hilse på ham. Det var stort. Men jeg spurte også om en klem. Da bare lo han. Jeg tror ikke han deler ut klemmer.

- Heldigivis fikk jeg noen klemmer av noen statsråder i stedet. Da var det greit.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.