Erik Hurtado signerte for MLS-klubben CF Montreal i februar, men allerede nå er tiden hans i den kanadiske klubben over.

Det at han nektet å ta korona-vaksinen skal ha vært en av grunnene til at de valgte å selge han til Columbus Crew. Flere medier har omtalt saken, blant annet The Athletic.

- Ikke komfortabel med vaksine

CF Montreal sine hjemmesider sier sportsdirektør Olivier Renard at Hurtados vaksine-nei gjorde det umulig for spilleren å reise med klubben over landegrensene, noe som gjorde at de valgte å selge han.

Les også: King klar for Premier League-klubb. Ekspert med klar beskjed om klubbvalget

- Siden han ikke er vaksinert mot Covid-19 var situasjonen hans problematisk og vi startet å vurdere å selge han da vi fikk bekreftelsen på at laget kunne returnere til Montreal.

Den kanadiske klubben har det siste året trent og spilt hjemmekampene sine i USA som følge av koronapandemien. Nå som de fleste har fått vaksine får de lov til å reise hjem igjen til Canada og trene der.

Men det blir uten Hurtado. Han følte seg ikke komfortabel med å ta vaksinen.

- Erik bekreftet at han ikke var komfortabel med å ta vaksinen, så vi valgte å fullføre denne overgangen, noe som vi følte var veldig tilfredsstillende. Vi vil takke Erik for profesjonaliteten og ønske han lykke til videre, uttaler Renard på CF Montreal sine hjemmesider.

Les også: Landslagsspiller nær enighet med ny klubb

Ikke den eneste vaksine-skeptikeren

Hurtado har bare vært Montreal-spiller siden 16. februar, da han ankom klubben fra Sporting Kansas City. Han spilte totalt syv kamper for klubben og bokførte seg for en målgivende pasning.

For noen vil kanskje Erik Hurtados navn lyde kjent. Det stammer mest sannsynlig fra at han i 2015 var utlånt til Mjøndalen i en halv sesong. Der fikk han med seg 12 kamper og ett mål, før han fortsatte karrieren i MLS.

Les også: Absurd drama på 3000 meter i Monaco: - En av de merkeligste avslutningene vi noen gang har sett

Hurtado er ikke den eneste fotballspilleren i MLS som er skeptisk til korona-vaksinen. Nick DeLeon, som spiller for kanadiske Toronto FC, uttalte tidligere i år at han ikke kom til å ta vaksinen.

- Jeg vil ikke bli vaksinert. Det vil ikke skje med meg, punktum. Punktum, sa han, ifølge Daily Mail.