*Nettavisen* Sport.

Nektet Savage å spille

Foto: SCANPIX/EPA/Nick Potts

Blackburns Robbie Savage ble nektet å spille mot sine tidligere lagkamerater i Birmingham. Grunn: Han ble oppfattet som en sikkerhetsrisiko.

30.04.05 22:49

BIRMINGHAM- BLACKBURN 2-1: Da Savage ble solgt til Blackburn for 35 millioner kroner, inngikk det i avtalen at midtbanekjempen ikke kunne spille ligakampen mellom de lagene senere i sesongen.

Dette visste Blackburn-boss Mark Hughes, men fredag ringte han likevel Sky Blues-manager Steve Bruce og spurte om lov til å bruke ham likevel.

Svaret var kontant: Ikke tale om!

Hughes: - Sportslige årsaker

- Vi er to ærefulle klubber og i Blackburn mente vi at Birmingham like godt kunne la Robbie spille. Men de ville ikke. De sa at det var en sikkerhetsrisiko, men det tror jeg ikke noe på. Det handler om sportslige årsaker, sa Hughes til Sky Sports etter kampen.

- Jeg ringte Bruce fredag og han sa at det var klubbens beslutning og at han støttet den. Jeg så dette som en mulighet til å legge alt bråket mellom klubbene bak oss og la oss konsentrere oss om fotball, fortsatte Hughes.

Irritert Bruce

Birmingham-sjefen Bruce ble irritert da Savage-spørsmålet ble tatt opp og ville heller snakke om lagets 2-1-seier. Og om Emile Heskey, som scoret vinnermålet ti minutter før slutt.

- Han har hatt sine kritikere - og det har jeg også for å ha kjøpt ham. Men Emile har vært fantastisk for oss hele sesongen, uten ham hadde vi vært i mye mer trøbbel, sa Bruce.

Heskey scoret 2-1-målet med en suser med venstrefoten etter at spisskollega Nathan Blake la ballen fint til rette.

* Morten Gamst Pedersen hadde en anonym kamp på Blackburns midtbane og ble byttet ut etter 59 minutter.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.