Gå til sidens hovedinnhold

NENT forsøkte å kapre Jacobsen fra NRK

Hoppeksperten takket nei til tilbudet.

Den nordiske TV-giganten NENT har sikret seg rettighetene til å vise blant annet verdenscupen i skihopping i årene som kommer.

Landslagshopper Johan Andre Forfang uttalte nylig til Nettavisen at han etterlyser en plan fra NENT knyttet til deres hoppsatsing.

Selskapet har blant annet fortsatt til gode å få på plass en hoppkommentator og ekspert.

- Frem til man ser noe sånt, så synes jeg det er litt kjedelig. Da er man litt redd for at produktet vårt ikke skal bli forvaltet som vi ønsker, sa Forfang til Nettavisen.

Nå kan Nettavisen avsløre at NENT har forsøkt å hente tidligere skihopper Anders Jacobsen fra NRK.

- Tilbudet var veldig bra, sier Jacobsen til Nettavisen.

Les også: - Tottenham er rasende

Hoppeksperten endte imidlertid med å takke nei til avtalen.

- Min magefølelse var tidlig at dette er noe jeg har lyst til. Jeg har lyst til å være der det skjer, lyst til å være på farten og lyst til å bygge opp noe nytt, men når jeg ser realistisk på det så tror jeg jobben hadde blitt litt for stor, forklarer 36-åringen som viser til at han også må bruke mye tid på å være familiefar.

Les også: Landslagsstjernen etterlyser en plan fra TV-giganten NENT

Fortsetter trolig i NRK

Selv om det meste av verdenscupen i hopp blir vist på NENTs kanaler, har NRK fortsatt rettighetene til å vise rennene som går i Norge.

Nå forteller Jacobsen at han har fått et tilbud fra NRK om å forsette som ekspert, noe han har lyst til.

- Det er vel 99 prosent sikkert at jeg fortsetter i NRK, sier han.

Den tidligere skihopperen legger ikke skjul på at han trives i kanalen og er spent på hva NRK kan få til videre til tross for at de har mistet en del av rettighetene knyttet til vintersporten.

Les også: Slik blir vintersporten på NENTs kanaler

Fortsetter jakten på ekspert

Kristian Oma, sportssjef i Norge for NENT, har ikke svart på Nettavisens spørsmål om deres jakt på Jacobsen, men skriver i en epost at selskapet er godt i gang med planleggingen for deres hoppdekning.

- Vi er nå midt i en kraftig oppbemanning av redaksjonen, og vil der blant annet ansette den og de som skal jobbe direkte med hopp. Vi har klare planer om å være mye «on site» både med reporter og kommentatorer – og tar generelt satsingen på både vintersport og hopp veldig seriøst. Noe vi også kommuniserte i et bra møte med hoppforbundet for kort tid siden, forteller Oma.

Sportssjefen avslører også at selskapet er nære å ansette en hoppkommentator, mens de vil bruke tiden frem mot sesongstart til å finne en ekspert.