*Nettavisen* Sport.

Nerdepakke før helgens runde

Foto: (FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

Sjuende serierunde står for døren. Her får du alt du trenger å vite - pluss litt til - om helgens oppgjør.

13.05.06 16:00

VÅLERENGA - LILLESTRØM:
De siste fire Tippeliga-møtene mellom VIF og LSK på Ullevaal har endt uavgjort. Til sammen har lagene møtt hverandre 25 ganger i seriesammenheng i Oslo - 13 av kampene har endt uavgjort. Vålerenga har sju seirer, Lillestrøm fem. Målforskjellen er 29-17 i favør av hjemmelaget.

Lillestrøm er ubeseiret på sine ni siste Tippeliga-kamper (fem seirer, fire uavgjorte). Sist romerikingene gikk poengløse av banen var mot Aalesund 2. oktober i fjor. Klubbrekorden på 20 kamper uten tap ble satt i perioden oktober 1976 til september 1977.

Lillestrøm har vunnet de siste fire Tippeliga-kampene. Sist laget ikke fikk poeng var i 1-1-kampen mot Brann i Bergen.

Dersom Arild Sundgot slipper til i kveld, runder han 200 Tippeliga-kamper. VIF-keeper Arni Gautur Arason spiller sin Tippeliga-kamp nummer 150 for Oslo-laget.

Lillestrøm har ikke pådratt seg rødt kort i Tippeligaen på mer enn tre år. Siste LSK-spiller som ble vist av banen var Kasey Wehrman. Australieren fikk to gule kort av Terje Hauge i kampen mot Molde 21. april 2003. Ingen andre Tippeliga-lag har gått så lenge uten utvisninger.

Michael Mifsud har vært på banen i samtlige kamper denne sesongen, men har til gode å spille 90 minutter. Han har blitt byttet ut fire ganger og inn to ganger.

Lillestrøms toppscorer Robert Koren står med fire nettkjenninger i år. Det er like mange som hele Vålerenga-laget har til sammen.

SANDEFJORD - BRANN:
Brann er ubeseiret i lagets åtte siste Tippeliga-kamper. Sist bergenserne tapte var mot Rosenborg 16. oktober i fjor. Branns klubbrekord på 13 strake uten tap ble satt fra august 1996 til mai 1997.

Brann har scoret i lagets ti siste seriekamper. Klubbrekorden ble satt i perioden mai 2004 til april 2005, da laget scoret i 25 strake kamper.

Martin Knudsen er byttet inn i alle Branns kamper denne sesongen.

Sandefjords Fredrik Kjølner er den mest erfarne spilleren som skal i aksjon på Storstadion lørdag. Stopperen står med 273 opptredener så langt.

HAMKAM - START:
Start har sluppet inn 497 mål på sine 309 toppseriekamper. Hvis HamKam overlister Rune Nilssen tre ganger, er Start halvveis til 1000 baklengs.

Start har en positiv Tippeliga-statistikk på Hamar. Laget har spilt 15 kamper, og har vunnet sju og tapt fire. Målforskjellen er 18-15 i favør av Start.

Start har vunnet de to siste kampene på Hamar, og er ubeseiret i sine siste fem opptredener på Briskeby. Sist HamKam slo Start hjemme var i mai 1993.

Start har sluppet inn mål i lagets 12 siste bortekamper i Tippeligaen. Sist laget holdt nullen var mot HamKam 16. mai i fjor. Klubbrekorden på 19 strake kamper uten å holde nullen ble satt i perioden juli 1996 til oktober 2000.

STABÆK - VIKING:
Viking har gått seirende av banen i sine siste fire bortekamper mot Stabæk. Sist bæringene kapret poeng hjemme mot Viking var i oktober 2000.

Stabæk har ikke scoret mot Viking på de to siste hjemmekampene.

De to lagene har historisk sett delt poengene broderlig. På de 20 Tippeliga-oppgjørene mellom lagene har det blitt åtte Stabæk-seirer, åtte Viking-seirer og fire uavgjorte. Målforskjellen er 36-33 i favør av Viking.

Stabæk står med ni fulltreffere denne sesongen. Daniel Nannskog har vært sist på fem, mens Veigar Pall Gunnarson har score de fire andre.

Stabæk har ikke vunnet noen av lagets ni siste hjemmekamper. Sist gang det ble tre poeng på Nadderud var da Vålerenga ble slått 2-0 juni 2004. Dette er også klubbrekord. Serierekorden tilhører Steinkjær, som spilte tolv hjemmekamper på rad uten seier.

Stabæk er ubeseiret i lagets seks siste Tippeliga-kamper. Siste tap kom mot Vålerenga på Ullevaal 30. oktober 2004. Klubbrekorden på ni strake kamper uten tap kom i perioden august 1998 til april 1999.

Viking har tapt de to siste bortekampene i Tippeligaen. Klubbrekorden på ni strake bortetap ble notert i 1963 og 64.

MOLDE - FREDRIKSTAD:
De to lagene har tidligere spilt sju oppgjør i Molde. Hjemmelaget står med tre seirer, mens Fredrikstad har vunnet to ganger. Målforskjellen er 9-5 i favør av Molde.

Molde har tapt lagets to siste hjemmekamper, mot henholdsvis Lyn og Brann. Mot Tromsø i seriedebuten ble det seier. Klubbrekorden på fire strake hjemmetap har skjedd to ganger.

Simen Brennes neste kamp for FFK blir hans ligakamp nummer 150.

Daniel Berg Hestad er den mest erfarne spilleren på Aker Stadion lørdag kveld. Veteranen har 256 kamper i Tippeligaen, og står med 58 mål.

ODD GRENLAND - LYN:
Odd har en dårlig statistikk hjemme mot Lyn. De siste åtte kampene har laget bare én seier. Fem kamper har endt uavgjort, mens Lyn har vunnet to. Målforskjellen er 11-8 i favør av Lyn. Odds eneste seier kom helt tilbake i 1965.

Dersom en også tar med kampene i Oslo, er statistikken litt lysere for Skienslaget. Totalt har lagene spilt mot hverandre 16 ganger, og står med fem seirer hver. Målforskjellen samlet er 28-21 i Lyns favør.

Lyn har til sammen spilt 482 kamper på det øverste nivået i Norge. Oslo-laget har 181 seirer og like mange tap. Laget har scoret 740 mål, og sluppet inn 746.

Odd er ubeseiret på de siste ni Tippeliga-kampene. Forrige tap kom mot Molde i oktober i fjor. Dette er også likt med klubbrekorden. Odd spilte ni kamper uten tap i perioden seotember 2001 til mai 2002. Dermed er det altså klart for ny rekord dersom Odd klarer minst uavgjort.

Odd er ubeseiret i de siste elleve hjemmekampene, Sist gang Odd gikk poengløse av eget gress var etter møtet med Rosenborg 29. mai 2005. Dette er Odds lengste strekk uten tap på hjemmebane. Tippeligarekorden innehas av Rosenborg, som var ubeseiret i 44 hjemmekamper på rad i perioden oktober 1994 mai 1998.

Dommer Svein Oddvar Moen har dømt tre straffespark i år. Alle tre er tildelt bortelaget.

TROMSØ - ROSENBORG:
RBK har tradisjonelt hatt et godt tak på Tromsø. De har vunnet 18 av 38 møter, og bare tapt åtte ganger. Målforskjellen er 68-43 i favør av trønderne.

Tromsø har scoret minst ett mål i hver av lagets siste elleve hjemmekamper mot Rosenborg. Sist nordlendingene ikke fikk hull på byllen mot RBK var 22. august 1993.

Rosenborg har bare én spiller som har spilt 90 minutter i alle seks kampene i år - nemlig keeper Lars Hirschfeld. Tromsø har to spillere som har vært på banen i samtlige 540 Tippeliga-minutter, nemlig Benjamin Kibebe og Ole Martin Årst.

Roar Strands neste scoring vil være hans Tippeliga-fulltreffer nummer 75.

Karim Essediri runder 100 Tippeliga-kamper dersom han kommer på banen på lørdag. Det vil være hans sjette kamp for RBK. Fra før har han 81 kamper for lørdagens motstander Tromsø, og seks for Bodø/Glimt.

(Kilde: Inforstrada)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.