*Nettavisen* Sport.

Nerdepakken til 13. serierunde

Foto: (FOTO: HÅKON M. LARSEN/SCANPIX)

Her er all kampstatistikken du trenger foran søndagens tippeligarunde.

17.07.06 09:22

LES SISTE NYTT FRA KLUBBENE HER.

Odd Grenland - Start (Kl. 18.00)
- klubbene har hver vunnet tre ganger hjemme på lagenes seks tippeligamøter. Målforskjellen er 7-7, og verken Odd eller Start har maktet å score på bortegress.
- skienslaget har ikke tatt en trepoenger på sine fem siste forsøk, og forrige tippeligatriumf kom mot Lyn på Falkum den 13. mai.
- Start har spilt uavgjort i sine tre siste seriematcher utenfor Kristiansand.
- sørlendingene har sluppet inn minst ett mål i sine 15 siste bortekamper.
- hvis Odd taper er det tippeligatap nummer 100. Klubben har spilt 248 tippeligamatcher (96 seirer, 53 uavgjort-oppgjør). Hjemmelaget har dessuten sluppet inn 399 mål i den øverste divisjonen.

Rosenborg - Fredrikstad (Kl. 18.00)
- trønderne har gjort det svært så bra hjemme mot FFK. Østfoldingene har bare vunnet to av 15 kamper, mens RBK står med ti trepoengere og 31-17 i målforskjell.
- men Fredrikstad har vunnet de to siste seriekampene mot RBK.
- Rosenborg har ikke scoret i sine to siste hjemmekamper, og puttet sist på Lerkendal 16. mai, da Steffen Iversen scoret på straffe. Hvis trønderne ikke banker inn mål på søndag, er det ny klubbrekord.
- FFK har ikke vunnet noen av de seks siste seriekampene på bortebane, og er årets svakeste borteklubb. Østfoldingene står med fattige tre poeng fra andres gress.
- Robbie Russell fyller 27 år på kampdagens, mens Karim Essediri kan få sin 100. tippeligakamp (81/6 for Tromsø, 13/0 for Bodø/Glimt og 5/0 for Rosenborg).

Sandefjord - Molde (Kl. 18.00)
- Sandefjord har tatt syv flere poeng (11) hjemme (4) denne sesongen. Sandefjord og Fredrikstad deler plassen for flest poeng hjemme i forhold til borte.
- vestfoldingene har sluppet inn 11 mål i andre omgang denne sesongen, og deler også denne verstingstatistikken med Fredrikstad.
- Sandefjord og Brann er de eneste med tre spillere som har vært på banen i samtlige minutter i 2006. Sandefjord-spillere er: Espen Bugge Petersen, Fredrik Kjølner og Tommy Knarvik.
- Molde har sluppet inn 999 tippeligamål så langt.
- romsdalingene står med syv poeng både borte og hjemme denne sesongen.

Stabæk - HamKam (Kl. 18.00)

- begge lagene har vunnet ett av møtene, mens to kamper har endt uavgjort. Kamma leder 7-4 i målforskjell.
- bæringene har ikke tapt noen av sine tre siste seriemøter mot HamKam. Det forrige nederlaget kom på Briskeby 18. juni 1995 (5-0).
- Stabæk står uten full uttelling på Nadderud på 12 forsøk. Forrige hjemmesuksess i Tippeligaen kom 27. juni 2004 mot Vålerenga (2-0). Hvis Stabæk ikke slår HamKam, setter de ny rekord i den øverste serien.
- Stabæk har spilt uavgjort på hjemmegress i de seks siste tippeligakampene, noe som er ny rekord i den øverste serien.
- den neste matchen for Kammas Knut Henry Haraldsen er sørlendingens tippeligakamp nummer 150 (17/3 for Start, 85/2 for Vålerenga, 25/1 for Bryne og 22/2 for Ham-Kam).

Tromsø - Vålerenga (Kl. 20.00)
- Gutan har overtaket på Alfheim, med seks seirer, seks uavgjort-oppgjør og bare tre VIF-triumfer. TIL har scoret 21 mot Engas 13.
- TIL har ikke vunnet noen av sine tre sist tippeligakamper mot Vålerenga, og tok sist tre poeng på Alfheim 31. mai 2004 (2-0).
- Tromsø har ikke tapt på fire hjemmeoppgjør i ligaen, men har sammen med Start og Stabæk tatt færrest hjemmepoeng (seks).
- Oslo-laget står uten tap på fem seriekamper.
- etter null nettkjenninger på sine 14 første tippeligakamper i Vålerenga-drakten har Tore André Flo nå puttet tre på to oppgjør.

MANDAG 17. JULI:
Brann - Viking (Kl. 18.00)
- bergenserne har bare vunnet 16 av de 34 tidligere hjemmekampene mot Viking. Syv har endt uavgjort, mens stavangerlaget har tatt 11 trepoengere på Brann stadion. Brann har scoret 54 ganger, mens Viking står med 45 mål.
- Brann har vunnet de to siste hjemmekampene mot vestlandsrivalen. I 2003 vant Viking 0-3.
- bergenserne står uten tap på de ti siste seriekampene hjemme. Forrige nedtur i Bergen kom mot Vålerenga 30. juli i fjor (1-2).
- Viking er svake borte, og vant sist 28. august 2005 mot Molde (1-2). Siden har det blitt ni bortekamper uten seier.
- forrige gang en Viking-spiller scoret hattrick mot Brann var i hjemmekampen 2. juni 2002. Viking vant 4-1 og Trygve Nygaard puttet de tre målene.

NB! Kampen Lyn - Lillestrøm, som skulle ha vært spilt onsdag til uka, er utsatt på grunn av cupen og Lillestrøms Intertoto-cupdeltakelse. Nytt kamptidspunkt er ikke berammet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag