Gå til sidens hovedinnhold

Nervene kom i siste hopp

- Jeg gjorde en enkel feil, sier Johan Remen Evensen etter ny topplassering i Vikersund.

VIKERSUND/OSLO (Nettavisen): Verdensrekord én gang, og to ganger. Verdenscupseier på lørdag.

Det manglet bare en verdenscupseier også på søndag for at skiflygningshelga i Vikersund skulle bli komplett for Johan Remen Evensen.

Men da nordmannen satt alene igjen på toppen av monsterbakken, måtte Remen Evensen for første gang denne helgen se at en av konkurrentene gjorde det bedre enn ham.

Og kanskje var det en liten baktrekk som var litt av grunnen til at moldenseren hoppet elleve og en halv meter kortere enn Gregor Schlierenzauer i andre omgang, men seieren til østerrikeren var likevel fullt fortjent etter to hopp på 227 og 237,5 meter.

Sjekk resultatlista for rennet her(ekstern lenke)

Men nordmannen hadde alle forutsetninger til å stikke helt til topps også i søndagens konkurranse.

- Føler jeg kan gjøre hva som helst
Fra laveste avsats strakk Remen Evensen seg til 230,5 meter i første omgang. Det var ikke lengst, men likevel klart best, ettersom finske Janne Happonen landet på 240 meter tidligere i omgangen.

Remen Evensen var likevel 26,8 poeng foran finnen, på grunn av førstnevntes klare fordel hva fart og forhold angikk.

Den eneste som var i nærheten av nordmannen var Schlierenzauer, og avstanden mellom de to var på 5,5 poeng etter den første omgangen.

- Det er helt utrolig, jeg føler at jeg kan gjøre hva som helst. De kan gå ned på farta så mye de vil, men jeg hopper langt uansett, sa Remen Evensen til NRK etter sitt første hopp.

Men det gikk altså ikke like langt i andre omgang.

- Gjorde enkel feil
25-åringen landet på 226 meter, og måtte dermed innfinne seg med en andreplass bak østerrikeren.

- Jeg gjorde en enkel liten feil og da holdt det ikke helt. sier Remen Evensen.

- Det var bare småting på hoppkanten, men det var nok til at det ikke holdt til seier, fortsetter skiflygningseksperten.

Utfordringen blir nå å omstille seg til de mindre bakkene før ski-VM i Holmenkollen. De norske hopperne skal trene i 90-metersbakken i Vikersund før mesterskapet.

- Det er egentlig liten forskjell på det å hoppe i store og små bakker. Jeg skal gjøre det samme som jeg har gjort her.

- Jeg tar med meg mye selvtillit videre fra helga. Så får jeg lære meg å slappe av litt mer, og fordøye helga, sier Remen Evensen.

Kojonkoski imponert
Landslagstrener Mika Kojonkoski legger ikke skjul på at han har latt seg imponere av Remen Evensen.

- Han er ekstremt god, og det er ikke slik at vi har begynt å være skuffet over resultater som i dag. Jeg synes annenplass er veldig bra, og er imponert.

Finnen var ikke like imponert over juryens jobb i første omgang av rennet. Landslagstreneren mener de ødela søndagens renn for blant andre Anders Jacobsen.

- Det er selvfølgelig vanskelig for dem, men i førsteomgangen valgte de å gå ned på farten selv om bakvinden økte. Det ødela rennet for flere, deriblant Jacobsen, der er litt synd.

Alt i alt var han likevel godt fornøyd med den norske innsatsen i Vikersund.

- Det har vært en fantastisk helg. Gårsdagen var enda bedre. Noen var nok litt slitne her i dag. Det er vanskelig mentalt å være her og omstille seg gang etter gang, sier Kojonkoski.

Romøren fikk VM-plassen
Vi fikk ytterligere to nordmenn blant de ti beste på søndagens resultatliste i Vikersund.

Tom Hilde hadde ingen optimal dag, men endte likevel på åttendeplass, mens Ole Marius Ingvaldsen tok en svært gledelig tiendeplass.

Det holder likevel ikke til VM-plass for unggutten, ettersom sportssjef Clas Brede Bråthen etter rennet kunne informere om at Bjørn Einar Romøren får VM-plassen det var knyttet stor spenning rundt.

Fra før var det allerede så godt som sikkert at Remen Evensen, Tom Hilde, Anders Jacobsen og Anders Bardal får delta i mesterskapet i Oslo.

Anders Jacobsen endte på tolvteplass i rennet på søndag, mens Rune Velta ble nummer 16. Andreas Stjernen endte opp som nummer 23, og Vegard Sklett tok 28.-plassen.

PS. Etter søndagens renn ble det klart at østerrikeren Thomas Morgenstern har vunnet verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

Se hele sammenlagtlista i verdenscupen her!

Kommentarer til denne saken