ROTTERDAM (Nettavisen): Tirsdagens gruppefinale på et folketomt De Kuip i Rotterdam er den viktigste landskampen på mange år sett med norske øyne.

Hinderet for å nå VM i Qatar er imidlertid høyt når Nederland står på motsatt halvdel klokken 20.45, men den nederlandske utgaven anført av kaptein Virgil van Dijk har vist svakhetstegn så langt i kvalifiseringen.

De maltrakterte riktignok Tyrkia 6-1 og topper gruppen før siste runde, men alt er ikke rosenrødt i den fotballgalenasjonen av den grunn.

Laget har har nemlig måttet grave dypt ved flere anledninger.

Les også: Da Nettavisen spurte van Dijk om Haaland, kom han med klar beskjed

På Ullevaal måtte de nøye seg med 1-1 etter at Erling Braut Haaland blant annet traff innsiden av stolpen i den andre omgangen, mens også Latvia skapte flere farligheter i den knappe 1-0-seieren til Oranje i Riga.

Det hele toppet seg lørdag da Montenegro regelrett sto opp fra de døde, hentet opp 0-2 til 2-2 i sluttminuttene og skapte full fyr i gruppe G igjen.

Med spillere som Memphis Depay og Frenkie de Jong er de oransje fryktinngytende offensivt, men Louis van Gaals defensive problemer blir lagt merke til i hjemlandet.

- Dette laget kan ikke stole på de defensive kvalitetene, så jeg tror de vil sette Norge under press umiddelbart, sier Jeroen Elshoff til Nettavisen.

Han jobber som kommentator for rettighetshaveren NOS, og forteller at oppfatningen i hjemlandet er at «alt som kan gå galt, går galt».

Dagen etter sjokkresultatet mot Montenegro falt landslagssjef van Gaal på sykkel, og han må følgelig lede laget i rullestol mot Norge tirsdag.

- Oppfatningen nå er at verden kollapser, og at Nederland sannsynligvis vil tape i sluttminuttene i morgen og ende på tredjeplass i gruppa. Det er følelsen vi har nå, forteller Elshoff, som legger til at toppene er høye og dalene dype i Nederland.

- Da vi vant 6-1 mot Tyrkia nylig, trodde alle at vi kunne vinne VM. Nå tapte vi to poeng mot Montenegro, og alle tror vi er det dårligste laget i verden.

Semb: - Sluppet til sjanser i alle kamper

De defensive utfordringene støttes langt på vei av tidligere norsk landslagssjef Nils Johan Semb, som har bitt seg merke i at nederlenderne har sluppet til sjeldent mange sjanser denne kvalifiseringen.

- Jeg har sett Nederland i de andre kampene, og de har sluppet til sjanser i alle matcher, selv mot Latvia. Det er ikke et nederlandsk lag av samme kaliber som de store årgangene fra 70-tallet, sier Semb til Nettavisen, som samtidig påpeker at Norge er svekket i kontringsfasen uten Erling Braut Haaland.

Semb mener Ståle Solbakkens mannskap er avhengig av godt forsvarsspill og evnen til å kontre for å slå sprekker i Nederland-laget.

- Vi har fortsatt gode spisser i Sørloth og King. Samtidig er det såpass mye kvalitet i for eksempel Kristian Thorstvedt at det absolutt er mulig. Jeg er nøktern optimist, men Nederland er favoritter, forteller Semb.

Montenegros to sene mål på lørdag har sendt sjokkbølger gjennom Nederland, som i tillegg må klare seg uten Stefan de Vrij tirsdag.

Inter-spilleren er selvskreven i midtforsvaret sammen med van Dijk, og ble trukket fram som banens beste av van Gaal i det omvendte oppgjøret på Ullevaal.

En skade på overtid i Montenegro gjør imidlertid at Matthijs De Ligt tar plassen ved siden av van Dijk i midtforsvaret mot Norge.

- De Ligt er okay erstatter, så jeg tror ikke det utgjør noen stor forskjell, sier Ståle Solbakken til Nettavisen, som også påpeker at Nederlands defensive problemer først og fremst har kommet på fremmed gress.

- Det er på bortebane de har hatt sine store glipper. Hjemme har de vært bunnsolide og gjort rent bord der. Det er på bortebane de har slitt, så vi må gjøre noe med det.

Anbefaler Norge å sette press

Jeroen Elshoff i NOS sier han tror Norges mulighet vil ligge i angripe Nederland med jevne mellomrom, fremfor å legge seg bakpå.

- Jeg ville satt press på Nederland, sier han, og trekker fram Mohamed Elyounoussi og Martin Ødegaard som spillere som kan skape ubalanse i det nederlandske forsvaret.

Ødegaard er forberedt på å møte et nederlandsk lag som kommer ha ballen mye, men er klar på at de ikke kan behandle vertene med for mye respekt.

- Vi skal være oss selv, og vi skapte nok sjanser til å vinne kampen i hjemmemøtet mot dem, så vi må prøve å gjøre det igjen, sier han til Nettavisen.

Nederland-Norge har avspark klokken 20.45, og kampen følger du direkte i vårt livesenter!