RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nest best i kroatisk skandaleritt

(Team Øster Hus-Ridley)
Sist oppdatert:
- Vi sto og frøs i 20 minutter, så fikk vi beskjed om at det var to mil til mål.

Det ble en sterk andreplass for Oscar Landa fra Team Østerhus-Ridley på dagens etappe av Umag Trophy. Løpet som egentlig skulle gå over tre runder à drøye femti kilometer, men en stor arrangørtabbe gjorde at løpet ble kortet ned til åtte mil.

- Rittet var galskap, sier Atle Kvålsvoll i Team Plussbank til procycling.no.

- Feltet ble stoppet tre ganger underveis, men de klarte ikke å få orden. Regnværet gjorde det ikke bedre, vi hadde til og med vannplaning på følgebilen i dag, forteller han.

Etter noen mil ble feltet sendt feil vei, noe som gjorde at arrangøren mistet kontrollen over trafikkavviklingen. Rytter Lorents Ola Aasvold kan rapportere om at det på et tidspunkt var en semitrailer i feltet.

Centimeter unna fra dårlig posisjon
Oscar Landa fikk vite at «målet» nærmet seg med to mil igjen, og da var det bare å hive seg rundt for Øster Hus-Ridley-laget:

- Jeg er veldig fornøyd med andreplass. Men det var mye kaos underveis. Men jeg fikk vite at det var mål om 20 kilometer, så da var det «bånn pinne» mot slutten. Jeg fikk god hjelp fra lagkameratene. Det var mye kaos mot slutten, og jeg hadde ingen gullposisjon mot slutten. Han som tok spurten stivnet veldig på slutten, og jeg var bare 10 centimeter ifra seier.

Les også: - Vi skal kjempe om seieren

– Nå går jeg helt klart for seier på søndag. Hvis jeg ikke tror det blir gull, har jeg tapt på forhånd, sier en offensiv Landa.

Aasvold: - Hele løpet var ødelagt
Umag Trophy er et nytt ritt for sesongen, og er en serie med to endagsritt og et etapperitt som blir arrangert i Kroatia, på vårparten.

- Det var et farlig ritt, og da vi ble sendt feil vei ble det bare kaos. Mot slutten av løpet ble vi stoppet, og sto og frøs i 20 minutter, så fikk vi beskjed om at det var to mil til mål. Da var det bare å sitte med til mål, hele løpet ble ødelagt, sier Aasvold.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Løpet brukes som sesongoppkjøring for mange mange av de norske kontinentallagene, og Edvald Boasson Hagen har tidligere tatt seieren. Neste ritt arrangeres søndag.

- Hva er planen til Øster hus-ridley på søndagens løp?

- Vi går definitivt for seier til Søndag. Nå har Oskar fått selvtilliten på plass, og han har et lag ryggen som kan gi han all den hjelpen han trenger opp. Det er godt å vite at det vi har en god avslutter med oss. Han følte seg bra i dag, og gikk for spurten, sier Morten Hegreberg, sportsdirektør i laget.

- Det var dessverre totalt sett, litt katastrofe fra arrangøren. Men det bedre at de stopper løpet, hvis de ikke kan håndtere trafikken, konkluderer Hegreberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere