*Nettavisen* Sport.

Nest raskest i Hellas

Foto: DIEGO LIMA (Afp)

Petter Solberg hadde bare umulige Sebastien Loeb foran seg på shakedown foran Rally Akropolis.

Oslo: Solberg og kartleser Chris Patterson suste inn til tiden 2.16,2 på sin raskeste runde under torsdagens testkjøring i Hellas. Det var sju tideler svakere enn Loeb.

- Vi kjørte fem ganger gjennom den tre kilometer lange etappen. Andre raskeste tid er bra, sier Solberg - som opplevde at forholdene endret seg utover dagen.

- Tidlig på morgenen var det fortsatt ganske sleipt og gjørmete på veien, og det var et par svinger som ble litt ekstra utfordrende. Det tørka opp etter hvert, men prøva ble også ganske oppkjørt, konstaterte spydebergingen.

Bestetiden fikk han opp på den femte og siste runden.

Etter Solberg på resultatlista fulgte Mikko Hirvonen og Sebastien Ogier. Henning Solberg fikk en oppmuntring med femte raskeste tid, mens Mads Østberg hadde hele ni biler foran seg. Han var for eksempel 3,6 sekunder bak Sebastien Loeb.

Rally Akropolis er årets sjuende VM-runde i rally. Rallyet har base i kystbyen Loutraki 90 kilometer vest for Aten, men torsdag kveld reiser førerne til Aten for den offisielle starten. Den foregår som vanlig i det gamle Akropolis.

Fredagens etapper går i områdene rundt Kamena Vourla, og løpets lengste prøve på hele 39,10 kilometer kjøres fredag morgen.

Lørdag og søndag skal det kjøres i området rundt Loutraki. Lørdag står blant annet en 17.71 kilometer lang natt-etappe på programmet.

Petter Solberg er nummer fem så langt i VM-sammendraget, 65 poeng bak ledende Sebastien Loeb. Det betyr at spydebergingen allerede har tapt mye terreng til de beste. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.