*Nettavisen* Sport.

Neste års Tour of California avlyst

 

Egan Bernal er blant de tidligere vinnerne av Tour of California. Sykkelrittet forsvinner fra kalenderen neste år. Foto: Thibault Camus, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Sykkelrittet Tour of California vil ikke bli arrangert neste år. Rittet ble startet i 2006 og har inngått i verdenstouren siden 2017.

– Det var en veldig vanskelig avgjørelse å treffe, men det økonomiske fundamentet for rittet er ikke som det har vært, sa rittets direktør Kristin Klein i en uttalelse. Både hun og USAs sykkelpresident Bob Stapleton håper rittet vil være tilbake på kalenderen i 2021.

– Vi er stolte av arbeidet vi har gjort for å øke proffsyklingens relevans i USA, men det er blitt vanskeligere år for år å få det til å gå rundt. Vi jobber aktivt med å finne ut om det finnes en forretningsmodell som vil tillate oss å relansere rittet etter ett års opphold, sa Klein.

– Vi vil være rede til å bidra til å skaffe ytterligere bistand og ressurser i håp om at Tour of California kan avvikles i 2021, sa Stapleton.

I år ble rittet avviklet i mai, med slovenske Tadej Pogacar som vinner. Mange store navn er på vinnerlisten i Tour of California, deriblant Bradley Wiggins og Egan Bernal. Sistnevnte vant Tour of California i fjor og Tour de France i år.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.