RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten Berre lækkert

(Foto: Morten Holm / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Vålerenga-spissen Morten Berre har fått mye pepper for sin målvegring. Lørdag både scoret og storspilte han, men seieren glapp i siste sekund for hans Vålerenga.

VÅLERENGA - STABÆK 2-2: Endelig fikk Morten Berre fikk hull på byllen etter seks måneder uten scoring. I tillegg hadde han et skudd i tverrligger og ned på streken, og viste tegn til den frekke og dribleglade Berre som var så god i Viking.

TRYKK HER FOR KAMPFAKTA

Flott mål

Utrolig nok kom målet på en fantastisk heading fra ikke altfor storvokste Berre. Han kastet seg fram og stanget ballen i krysset til 1-0.

– Det meste klaffet i dag og det var gøy å spille. Og gø y med scoringen. Bare så fordømt irriterende at vi ikke klarer å vinne på en sånn dag, sa Berre til TV 2 Nettavisen.

Det sørget Tommy Stenersen for nesten på egenhånd med sine to mål. Og a t det var Tommy Stenersen som rappet poengene fra Vålerenga, kom som en overraskelse på alle i Stabæk. Ikke minst på Stenersen selv.

- Det er litt pinlig, men jeg har bare ett mål fra før i Stabæk, og det kom for mange år siden. Nå har jeg tre på 160 kamper, sa en glad Stenersen (26) til TV 2 Nettavisen etter kampen.

– Sju år og én scoring. Så putter’n to i dag. I dag var Tommy banens desiderte ener, sa Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen og la armen rundt Stabæks midtbaneelegant.

Vokst som spiller

Stenersen var sammen med Morten Berre, som scoret sitt første mål på 21 kamper i VIF-trøya, banens beste spiller. Da Stabæk ble tvunget til å sette Martin Andresen ned som midtstopper etter pause, var det Stenersen som tok tak i midtbanen.

– Tommy har vokst stort som spiller de siste to sesongene. Han har ikke scoret all verdens med mål, men han jobber godt og er trygg med ballen, sa Stabæk-trener Gaute Larsen.

– Du blir en bedre spiller når du får tillitt. Jeg trives godt i Stabæk og håper å bli her også etter at kontrakten går ut etter neste sesong, sa Stenersen. Det får han sannsynligvis - Stabæk ønsker å beholde Stenersen i noen år til.

– Heldige

Oppgjøret på Ullevaal var på overtid og Vålerenga så ut til å kapre tre livsviktige poeng. Men så møtte Stenersen ett innlegg fra venstre, vendte kjapt og banket ballen i mål. Da hadde han allerede én scoring notert etter et vakkert skudd fra 20 meter.

– Vålerenga hadde mange store sjanser og sånn sett var vi heldige som fikk ett poeng. Men de var litt feige også og la seg bakpå. Det var overraskende ettersom de presset oss så høyt i 1. omgang, sa Stenersen.

Etter var kampen kastet flere VIF-spillere seg ned på gresset i skuffelse. Stian Ohr prøvde å trøste Kjetil Rekdal, og David Hanssen var så forbannet at han sparket vannflaskene på sidelinja helt opp på VIP-tribunen.

– Vant til å snu kamper

Vålerenga var klart best i 1. omgang og Stabæk kom knapt til en målsjanse – selv om eks-VIF-spiller Stian Ohr viste at Klanens pipekonsert ikke affiserte ham da han gang på gang rundet VIF-backen Tom Henning Hovi.

Men i stedet for å trykke bærumslaget i senk, la VIF seg overraskende langt bakpå i 2. omgang.

– Jeg brukte pausen på å gi gutta troen på at vi kunne snu det. Vi har ligget under flere ganger i år og klart å komme tilbake. Vi er blitt vant til å snu kamper, sa Gaute Larsen.

Offensiv Rekdal

VIF-trener Kjetil Rekdal nektet å sutre etter kampen.

– Vi har bare oss selv å skylde på. Vi kan avgjøre oppgjøret flere ganger og har mange store sjanser i 2. omgang. Likevel er det mye positivt i dag, og det må vi holde tak i videre, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere