RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten drømmedebut for Gamst

Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen fikk sin debut for Blackburn lørdag, og proffkarrieren var bare noen små sekunder unna en perfekt start.

BLACKBURN – MANCHESTER UNITED 1-1: Hjemmelaget ledet nemlig 1-0 til det gjensto noen få sekunder av ordinær tid, da Alan Smith på typisk United-vis dundret ballen i mål bak en utmanøvrert Brad Friedel.

Omdiskutert
Målet kommer til å bli diskutert, siden Louis Saha var borti ballen med hånden i momentet før framspillet til Smith. Men ingen kan si noe på at United fikk med seg ett poeng fra kampen. Maken til sjanser laget skuslet vekk i andre omgang, skal man lete lenge etter.

- Ballen traff hånden hans, ingen tvil. Jeg trenger ikke se reprisen på TV, det skjedde jo rett foran meg, sa Blackburn-keeper Brad Friedel til Sky Sports etter kampen.

Det skyldtes i første rekke en fantastisk god Brad Friedel, som tok nesten alt som kom hans vei. Selv ikke da Louis Saha, Alan Smith eller Paul Scholes kom innenfor femmeteren, ble det uttelling. Friedel, som ikke var god nok for Liverpool en gang i tiden, fikk en hånd eller en tå på alt.

Burde scoret
Dermed ble det ingen drømmedebut for Morten Gamst Pedersen, slik det lenge så ut til at det skulle bli. Nordmannen hadde også en gyllen mulighet til å score, da han midtveis i andre omgang fikk ballen innenfor 16-meteren, men istedenfor å plassere ballen, måkte han den over med høyrefoten.

- Jeg hadde gått på et langt løp og var ganske sliten da ballen kom mot meg. Jeg tenkte at jeg skulle sette den opp, men så traff jeg en milimeter feil og dermed føk ballen høyt til værs, sa Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen etter kampen.

En kjempemiss av nordmannen, som ikke markerte seg nevneverdig utenom det.

United er i ferd med å utvikle et Blackburn-kompleks. Laget har ikke vunnet på Ewood Park siden april 1998. De to siste oppgjørende endte 1-0 i Blackburns favør. Det var bare noen få sekunder at det skjedde for tredje gang.

Målgivende

En anonym kamp til tross, den tidligere Tromsø-vingen fikk notert en målgivende pasning da han sto bak innkastet som førte til Blackburns ledelsesmål.

Intetanende om Vadsø-guttens lange innkastferdigheter, sto United-backen Mikael Silvestre og sov da Gamst Pedersen tok sats halvveis inn på Uniteds banehalvdel etter 17 minutters spill. Ballen fant Paul Dickov som scoret enkelt.

- Vi skulle scoret seks eller syv

United har ikke fått noen god start på årets sesong. Det har blitt en seier, en uavgjort og ett tap så langt. Det er på langt nær godt nok om de har tenkt å holde følge med Arsenal og Chelsea.

- Jeg tror nok Graeme Souness tross alt er fornøyd med ett poeng i dag. Vi kunne jo ha scoret seks eller syv mål i dag, sa United-manager Alex Ferguson etter kampen.

Lorenzo Amoruso ble for øvrig utvist for Blackburn etter to gule kort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere