Gå til sidens hovedinnhold

Nesten fall på Bøkko

Håvard Bøkko berget, men ble knust av Sven Kramer.

Håvard Bøkko gikk ut i siste par mot Sven Kramer i 5000-meteren i verdenscupen, som ble arrangert i Heerenveen i Nederland. 21-åringen har som et uttalt mål å utfordre Sven Kramer i årets sesonge.

Og Bøkko satset alt i sin jakt på nederlenderen, som har dominert skøytesporten de siste årene. Målet var å følge nederlenderen og håpe han ikke skulle holde tempoet helt inn. Allerede på de første rundene ble det klart at Bøkko kom til å bli testet. Tempoet var nemlig forrykende.

Det ble fort klart at dette skulle bli tøft for begge to, men Bøkko var hele veien litt bak Kramer. Nederlenderen viste ingen svakhetstegn på hjemmebane og holdt tempoet gående. Bøkko forsøkte å opprettholde det samme tempoet, men hadde tydelig trøbbel med å følge superstjernen Kramer.

Nordmannen satset alt, men var nok skuffet når han så hvor langt unna Kramer til slutt endte. For nederlenderen dro i fra enda mer på slutten og gikk inn til en suveren ledelse. For Bøkko kunne kvelden endt verre. Den siste svingen ble vanskelig, men Bøkko berga for fallet og gikk til slutt inn til en 6. plass. Tiden hans i mål var 6.21.29 og han endte dermed 6.97 sekunder bak Kramer.

Det var en tydelig skuffet Bøkko som snakket med trener Peter Müller etter kampen og veien opp til Kramers nivå kan nok vise seg å være hardere enn antatt.

Øystein Grødum endte på 11. plass og over femten sekunder bak Kramer. Unggutten Tore Solli endte nest sist og var nesten 25 sekunder bak Kramer.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken