*Nettavisen* Sport.

Nesten for Boasson Hagen

Foto: Tim de Waele

Travle 90 kilometer for Team Sky

27.01.13 08:50

Edvald Boasson Hagen kjempet om seieren på siste etappen av Tour Down Under, men nordmannen måtte se seg slått av både Mark Renshaw (Blanco) og vinnende André Greipel (Lotto Belisol) i spurten.

Tyske Greipel innkasserte dermed sin tredje etappeseier i årets Down Under, den 13. totalt i rittets historie. Tom Jelte Slagter (Blanco) hadde en forholdsvis rolig dag på jobben og sikret seg dermed seieren i sammendraget.

Boasson Hagen fikk hjelp av lagkamerat Geraint Thomas på de siste kilometerne og ble ledet inn på hjulet til Greipel før spurten gikk.

- Jeg prøvde å hjelpe Eddy på slutten. Han havnet på hjulet til Greipel og ble til slutt nummer tre. Jeg tror det har vært en ganske bra uke for oss. Vi har hatt det morsomt, vunnet og fått noen gode plasseringen. Vi kan være fornøyd. Dette er årets første ritt, konkluderer Thomas etter etappen.

Med god hjelp fra de andre på laget kjempet Thomas om bonussekunder på de to innlagte spurtene på dagens korte, men hektiske etappe, og hoppet dermed opp to plasseringen i sammendraget. Waliseren, som ledet rittet etter triumfen på dag to, ble til slutt nummer tre sammenlagt.

- Vi bedret prestasjonen fra i går, sier Kurt-Asle Arvesen, sportsdirektør i Team Sky.

- Vi kjørte utrolig bra som lag. Planen var å gå for de innlagte spurtene underveis og dermed sanke bonussekunder. Det klarte de på imponerende vis. Jeg er virkelig stolt av laget mitt.

- Vi kjørte tre perfekte opptrekk i dag. Planen var å skaffe bonussekunder til Geraint, og deretter var det opp til Edvald. Han hadde laget rundt seg og fikk et fantastisk opptrekk, på tross av all jobben vi gjorde før det. Det var en god dag, sier Arvesen.

Etappe 6
1. André Greipel (Lotto Belisol) 1.52,59
2. Mark Renshaw (Blanco Pro Cycling) s.t
3. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) s.t
4. Matt Goss (Orica-GreenEDGE) s.t
5. Tyler Farrar (Garmin-Sharp) s.t

Resultat Tour Down Under 2013
1. Tom-Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling) 18.28,32
2. Javier Moreno (Movistar) +0.17
3. Geraint Thomas (Team Sky) +0.25
4. Jon Izaguirre (Euskaltel-Euskadi) +0.32
5. Ben Hermans (RadioShack - Leopard) +0.34
6. Wilco Kelderman (Blanco Pro Cycling) s.t
7. Gorka Izaguirre (Euskaltel-Euskadi) +0.36
8. Daniele Pietropolli (Lampre-Merida) s.t
9. Tiago Machado (RadioShack - Leopard) +0.38
10. Jussi Veikkanen (FDJ-BigMat) +0.41

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.