Gå til sidens hovedinnhold

- Nesten katastrofe

Men nå ligger Viking over nedrykksstreken.

VIKING - SARPSBORG 08 2-2:

Viking har slitt i bunnen av Tippeligaen i store deler av denne sesongen. Vi må faktisk tilbake til serierunde nummer seks, for å finne sist gang siddisene lå over nedrykksstreken.

Men etter en begredelig sesongstart, har det sakte, men sikkert snudd for Åge Hareides menn og torsdag klatret Stavanger-laget igjen opp på trygg plass.

For selv om det bare ble poengdeling for Viking hjemme mot Sarpsborg 08, så var det ene poenget nok til å passere Start på tabellen. Sørlendingene ligger nå nest sist.

- Nesten katastrofe
Viking har sanket 14 poeng på sine 14 kamper så langt og har dermed et snitt på ett poeng per match. Opp til førsteplassen er det faktisk ikke mer enn 12 poeng.

Akkurat det tenker imidlertid Hareide svært lite på.

- Vi må bare innse at vi er ute av medaljekampen nå, sier treneren til TV 2.

- Vi må bare sørge for at vi kan ta med oss så mye poeng som mulig, så er det ingen katastrofe om vi taper, selv om det i dag nesten var katastrofe, sier Viking-sjefen.

Mål fra 35 meter
Det åpnet imidlertid langt fra bra hjemme mot sarpingene. Allerede etter 18 minutter tok gjestene ledelsen, etter et knallskudd fra Joackim Jørgensen.

Fra rundt 35 meters hold klinket midtbanemannen til og ballen fløy inn i nettet bak landslagskeeper Rune Almenning Jarstein. En perlescoring av Sarpsborg-spilleren.

Det skulle likevel bare gå fire minutter før Viking svarte. Yann-Erik de Lamlay raidet på høyresiden og fikk slått inn mot Erik Nevland. Spissveteranen var sikker i feltet.

Men gleden ble kortvarig. Joackim Jørgensen var målkåt torsdag og i det 27. minutt gjorde han det igjen. Denne gangen banket han en retur fra Jarstein opp i nettaket.

Jørgensen utvist
Jørgensen hadde levert en svært god første omgang, men andre omgang ble ikke like positiv. Etter 50 minutter dro Sarpsborg-spilleren nemlig på seg sitt andre gule kort.

Dermed måtte tomålsscoreren tusle i dusjen og mot ti mann klarte Viking å slå tilbake.

Drøye 20 minutter før full tid fant Trond Erik Bertelsen forsvarskollega Johan Lædre Bjørdal med et hjørnespark og stopperen fikk kjempet ballen i mål bak Magnus Hjulstad.

Flere mål ble det aldri i Stavanger. Mens Viking altså klatret over nedrykksstreken, ligger Sarpsborg på plassen foran med sine 16 poeng fra 14 kamper.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken