RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten perfekt Årst-feiring

Sist oppdatert:
ALFHEIM STADION (TV 2 Nettavisen): I sin toppseriekamp nummer 100 kunne Ole Martin Årst blitt den store helten. Men en omdiskutert annullering forhindret det.

TROMSØ-BODØ/GLIMT 2-2: Fem minutter før full tid satte Årst den tredje ballen i nettmaskene - og trodde han hadde kronet en strålende innsats med seiersmålet over landsdelskollegaen Bodø/Glimt. Men dommer Brage Sandmoen ville det annerledes.

SE MÅLENE HER!

- TIL-spilleren (Kim Larsen, red.anm) holder i Glimt-spilleren så skjorta sto som et seil. Derfor måtte jeg annullere, sier Sandmoen.

- Det skjønner jeg ingenting av. Jeg holdt ingen, og synes det var merkelig at det var meg det ble dømt på, sier innbytter Larsen til TV 2 Nettavisen.

Skuffet etter oppvisning
Dermed ble det bare ett poeng på Årst og TIL, etter en svært underholdende fotballkamp som det tidvis luktet svidd av - med høyt tempo, to angrepsvillige lag og målsjanser på løpende bånd.

- Akkurat nå er jeg faktisk litt skuffet. Jeg synes annulleringen var merkelig. Greit at dommerne skal slå ned på holding, men i så fall skulle jo Glimts første scoring også blitt annullert: Keeper Bo Andersen ble jo klart hindret i den situasjonen, og skal du pirke bør du pirke konsekvent, mener Årst.

TIL-kapteinen vedgår likevel at kampen kunne vært avgjort til Tromsøs fordel på et langt tidligere tidspunkt.

- Vi kunne og burde ha punktert kampen allerede før pause. Det var urutinert av oss å slippe Glimt inn i kampen igjen, men for nøytrale tilskuere tror jeg det må ha vært ganske underholdende, mener Tromsøs landslagsmann.

Høy moral
Men de gulkledte fra Bodø viste en imponerende høy moral på Alfheim, som gjør at det er vanskelig å påstå at det poenget laget kapret var ufortjent: Etter tidvis å være kjørt bakpå i første omgang, maktet Ola Haldorsens elever å løfte spillet sitt etter pause. Laget kom tilbake fra både 0-1 og 1-2, og med ”annulleringssituasjonen” som ett av få unntak, var det Bodø/Glimt som var farligst i avslutningskvarteret.

- Jeg tror ingen har grunn til å være veldig misfornøyd med uavgjort i dag, mener Glimts bestemann, Runar Berg, men skynder seg å nevne Ole Martin Årst som et mulig unntak.

- Når du scorer to mål er det sikkert surt å ikke bli matchvinner.

Også Glimt-trener Ola Haldorsen var fornøyd med uttellingen på Alfheim.

- Vi gjør ingen god første omgang, men får justert oss inn etter pause. Vi får nok en gang demonstrert at vi er godt trent og står distansen godt. Vi er inne i en fin flyt nå, og skal kunne holde oss i den, sier han.

- Hva betyr det i forhold til ambisjonene for sesongen?

- Det vil tiden vise, sier Haldorsen, som ikke er mer original enn at han og laget tar en kamp av gangen.

- Utrolig stabil
Det refrenget synges også av trenerkollega Otto Ulseth, som mener at laget hans ”er veldig godt når det er godt”.

- Frem til 2-2 gjør vi en veldig god kamp - først og fremt offensivt, der vi viser variert og godt angrepsspill. Ole Martin Årst spiller akkurat like godt som han pleier. Kampen hans i dag er ikke spesielt god; det er det som er så utrolig med ham - evnen han har til å holde et stabilt høyt nivå.

- Men i de siste to kampene har han scoret mål - i motsetning til sesonginnledningen?

- Ja, men svingningene i uttellingen har jeg også sagt mitt om: Ole Martin kommer seg til målsjanser, og når sesongen er over vil han ha scoret på hver fjerde målsjanse. Sann mine ord, sier Ulseth, som gjerne også skulle ha sagt sin ærlige mening om dommerne.

- Som trener kan jeg ikke si så mye - det er pressens jobb. Dagens dommer og dagens dømming tror jeg var helt på nivå med det vi opplever i eliteserien. Så får andre vurdere om dette er godt eller dårlig, sier han.

Selv markerte Ulseth seg i kampen ved å foreta to spillerbytter allerede før pause. Bjørn Johansen haltet ut med skade etter en drøy halvtime - og tre minutter før pausesignalet valgte Ulseth å ta ut venstrebacken Janne Hietanen.

- Janne hadde gult kort, og sto i fare for å pådra seg ett til og utvisning. Det var bakgrunnen.

- Du skjønner at det virket strengt?

- Ja. Men hadde han fått det andre kortet, og blitt utvist, hadde det vært dumt i stedet for strengt¿

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere