Nesten perfekt

Foto: donkr.com

POKERBLOGG: Andreas Høivold er klar for finalebordet i Cardiff - og utgangspunktet er bra.

CARDIFF, WALES: For to dager siden startet vi med bare 49 spillere på dag 1A. På dag 1B var det ikke mer enn 71 spillere, og samlet startfelt innholdt ikke mer enn 120 spillere. Det er det minste startfeltet som har vært i GUKPT siden jeg begynte å spille. Litt kjedelig da jeg liker litt større felt. Men det positive er jo at det blir enklere å komme til et finalebord, noe som alltid er målet når jeg starter turneringer. Etter å ha misset tangering av rekorden på tre GUKPT-finalebord i Newcastle etter å ha røket med K-K mot 10-10 all-in preflopp, så har jeg hatt ekstra lyst å få et nytt finalebord. Skulle dette bli dagen?

Vi var 41 spillere igjen til dag 2 og vi fortsatte og spille på level 8 (400/800-50). Jeg startet på et greit bord. Eneste kjente spiller var Neil Channing med 26k i chips som satt to plasser til høyre for meg. Jeg hadde mest chips på bordet med mine 65k og følte at dette så greit ut.

Jeg spilte ganske stramt fra start, som vanlig. Jeg hadde ganske raskt plassert de andre spillerne og det var bare en veldig aggressiv spiller på bordet, Gemal Husnu.

Etter rundt 20 minutters spill plukker jeg opp Q-Q i cutoff og høyner til 1900. Knappen, en ganske stram spiller ved navn Peter Haslam som blant annet har et EPT-finalebord, synte og samme gjorde storeblind. Floppen kom K-3-3 med to spar. Check til meg som bød 3700. Kast fra Haslam og syn fra storeblind. Turn en sjuer og storeblind checket. Jeg checker bak av et par grunnet. Først vil jeg holde potten minst mulig her. Og jeg må kaste hvis jeg blir høynet. Ved å holde potten liten så kan jeg også syne de fleste normale bud på river. Dessuten så er sjansen stor for at motstander prøver seg på en bløff hvis han ikke treffer et eventuelt flushedrag. River var hjerter fire. Storeblind bød ut 3750 i front som jeg synte veldig fort. Motspiller mucket først, men snudde kortene for at han skulle få se mine kort. Han hadde 9-8 i spar. Grei pott som gikk riktig vei.

Rett etter denne potten så byttet jeg bord. Med meg fikk jeg Neil Channing som også nå ble satt to plasser til høyre for meg. På plassen rett etter meg satt kanskje den verste motspilleren jeg kunne ha i dette setet, Karl Mahrenholz. Han er ikke redd for å rehøyne og hadde mye chips (rundt 60k) etter å ha slått ut to spillere. Heldigvis hadde jeg såpass med chips at han ikke ville krige for mye. Rett etter han satt Allan Mclean, den godt voksne halvgalningen som jeg nevnte i gårsdagens blogg. To plasser etter han igjen satt Iwan Jones, en solid spiller som har spilt inn over 1,2 millioner dollar i turneringer. Ikke umulig at 5 av de 10 beste spillerne i turneringen satt rundt dette bordet.

Jeg vant et par mindre potter i starten og vi spilte på nytt blindenivå, level 9 (500/1000-75). Neil Channing limpet fra midtposisjon. Dette er noe han gjør ganske ofte, så ikke noe spesielt med det. Jeg hadde 8-8 cutoff og høynet til 3800. Bak meg synte Allan Mclean, mens Neil Channing gikk direkte all-in med snaue 20k. Dette har jeg sett han gjøre mange ganger før, og alltid med A-K. Jeg hadde det i bakholdet når han høynet, og hadde bestemt meg for å syne. Mclean kastet. Han viste opp A-Q. Tydeligvis hadde han firet litt på kravene til å gå all-in her, men det kan jo skyldes at han spilte mot meg? Floppen kom J-9-8, som reduserte hans antall outs fra seks til fire. Men ingen hjelp til han på turn eller river og jeg spilte nå på over 90k. Drømmestart!

Ikke lenge etter kommer en ny litt spesiell pott. Jeg høyner på knappen til 2800 med 10-8 og får syn av begge blindene. Floppen kommer J-6-2 med to spar. Møkkaflopp for å si det mildt. Check til meg som ikke helt vil gi opp potten og jeg byr 4800. Begge to syner. Auda. Slitsomt! På turn kommer hjerter 8. Da går Karl Mahrenholz ut og byr 7200. Storeblind kaster og jeg begynner å tenke. Syner jeg her så må jeg syne bud på river hvis ikke det kommer noe veldig skummelt. Det vil koste meg minst 10k til. Jeg ville finne ut hvor jeg var og høynet til 19500. Karl tenkte lenge før han kastet K-J. Litt uvanlig, og ganske aggressivt spill fra meg betalte seg bra her!

Allerede i neste pott så var det høyning fra knappen til 2800. Jeg så ned på K-2 i hjerter og klarte ikke å holde meg. Jeg høynet til 7200. Karl tenkte igjen lenge og kastet. Knappen tenkte enda lenger før han kastet. Ikke noen stor pott dette, men det hjelper litt på selvtilliten.

Ikke lenge etter gikk vi til middagspause. Vi var da 22 spillere igjen. Jeg hadde 139.600 chips og var bare usle 300 chips bak lederen James Martin som satt på et annet bord.

Etter middagen skulle det gå galt. Blindene var 800/1600 med 100 i ante.

Først høynet jeg med A-Q i spar fra midtposisjon til 3800. Knappen, en ganske stram spiller, gikk all-in med snaue 19k. Det var kast rundt til meg, og etter å ha tenkt ganske lenge kom jeg frem til at jeg måtte syne. Han viste opp par i sju, og det var som jeg håpte en coinflipp. Floppen kom K-J-3 og ga meg noe ekstra håp. Men blank turn og river gjorde at jeg tapte potten.

Et par potter senere høyner jeg fra midtposisjon til 3800 med 7-7. En til synte før storeblind gikk all-in med 22k. Jeg visste nesten med 100 % sikkerhet at jeg ville få kast fra han mellom oss hvis jeg gikk på igjen her, så jeg valgte det under sterk tvil. Dagens første feil. Riktignok kastet han mellom, men storeblind hadde 10-10. Ingen hjelp til meg og jeg var under 100k igjen.

Jeg bestemte meg for å roe meg litt ned. To ganger kastet jeg på rehøyning etter å ha høynet i sen posisjon med A-8 og A-J, begge suited de neste par rundene. Under 90k var jeg da nede på, og jeg roet meg enda litt mer ned for en periode. Dette for å unngå at jeg skulle bli litt for «heit i knollen».

Det ble igjen tid for bordbytte. Dessverre fikk jeg med meg Karl Mahrenholz. Og igjen fikk han posisjon på meg, dog med et par spillere mellom oss. På setet etter han satt Jon «Skalie» Kalmar som også er sponset av Ladbrokes. Faktisk var han chipleader etter dag 1B, slik at Ladbrokes proffene hadde ledelsen hver sin dag. Hans beste turneringsresultat er finalebord i WSOP ME i 2007 da han fikk med seg over 1,2 millioner dollar for femteplassen. To plasser bak han satt James Martin som hadde mest chips av alle med rundt 150k.

Blindene var 1k/2k med 100 i ante. Jeg fikk A-5 i ruter i cutoff og høynet til 4800. Knappen synte og også Jon Kalmar synte. Floppen kom A-K-7. Det var check til meg. Her kunne jeg selvsagt ha kommet med et bud, men for å holde potten liten så gjorde jeg ikke det. Dessuten så gir det meg et par andre alternativer på turn. Et av disse "andre alternativene" skulle jeg bruke. Turnkortet var en sekser. Check fra knappen og Skalie bød ut 9500. Jeg gikk til 31k og knappen kastet. Det gjorde også Skalie og uttalte at han var sikker på at jeg hadde A-K. Jeg klarte, som vanlig, ikke helt å holde meg og viste bare ruter 5, som førte til mye prat rundt bordet. Jeg var storfornøyd med å ha tatt ned en ganske stor pott med dårligst hånd.

Så skulle jeg få en hånd som fikk en ganske rå utvikling! Det var kast rundt til meg i lilleblind. Jeg hadde Q-6 i kløver og limpet inn. Jeg høyner sjelden fra lilleblind med sånne hender, men limper gjerne for å se en flopp. Storeblind checket og floppen kom K-9-6 med to kløver. Drømmeflopp. Jeg bød 2k og fikk syn fra storeblind. Turn var ruter dame. To par og flushedrag, nå! Jeg bød ut 4k og fikk raskt syn. På river kom enda en sekser. Wow! Fra superflopp til superriver. Jeg bød ut 8k og fikk kast. Han sa han hadde J-8 i kløver. Jeg viste hånden og flere syntes tydeligvis "wow" beskrev hånden bra.

Rett etter var det igjen pause. Vi var 15 igjen. Egentlig bare 14,5 da en satt igjen med skarve 800 i chips etter å ha tapt med A-K mot A-Q all-in preflopp. Jeg hadde 158k og ledet turneringen.

Ikke overraskende røyk "den halve" ut i første hånden etter pausen. Han satt til høyre for meg og var i storeblind. Det gjorde at jeg i hånden etter var storeblind alene. Blindene var 1200/2400 med 200 i ante. Det var kast rundt til knappen som bare synte. Jeg hadde Q-2 i spar og checket. Floppen kom Q-Q-2. Jeg checket og håpte selvsagt på bud. Men nei. På turn kom en konge. Jeg bød ut 3k og han kastet. Sukk. Med en slik drømmeflopp så håper jeg selvsagt på å få litt betalt.

Ikke så lenge etter så slår jeg ut en shortstack som rehøyner all-in når jeg først han høynet med A-K. Jeg syner og han viser 6-6. Jeg treffer både A og K og alt ser bra ut.

Så går jeg på at par smeller. Stort sett ble jeg høynet på flopp etter at folk hadde synt oppspillene mine. Det koster en del når blindene er høye, så jeg roet meg ned ganske mye.

Så får jeg A-K igjen og høyner til 5600. Jon Kalmar sitter på rundt 50k og går til 20k. Her vet jeg at han har krutt. Det har jeg også, men jeg har krutt som er verdiløst uten treff. Jeg tenker lenge og vurderer faktisk kast et øyeblikk, men slår det fra meg ganske fort. All-in ville nok vært naturlig, men jeg vet han vil syne meg og sjansen for at jeg er best er kanskje 2 prosent. Derfor velger jeg å bare syne. Floppen kom Q-J-4. Han bød ut 20k i front og jeg kastet. Han viste opp J-J. Her sparte jeg sannsynligvis 30k på ikke å gå all-in. Dog var jeg ikke helt fornøyd med potten i ettertid. Selv om jeg sparte chips på å spille den slik jeg gjorde så betyr ikke det nødvendigvis at jeg spilte den riktig.

Det blir boblespill med 12 igjen. Det går ganske fort og igjen blir det boblespill når vi er 10 igjen. Jeg sitter i en litt slitsom posisjon nå. Bak meg har jeg Karl Mahrenholz og etter han Skalie. Etter han en dårlig spiller og sist en shortstack. Jeg har rett og slett dårligste setet på bordet. Dette hemmer meg veldig på boblespillet, og jeg får ikke utnyttet det slik jeg normalt ville. Karl hadde vunnet et par større potter og jeg må innrømme at jeg sikret meg litt på slutten da jeg ville på finalebordet. Det tok ikke så alt for lang tid før det røyk en spiller på det andre bordet. Jeg var faktisk ganske fornøyd med det!

Jeg sluttet på 145.600 i chips, noe som holdt til en 4. plass. Her er chipcountene for de som er igjen:

Karl Mahrenholz - 231.900

Tristan McDonald - 174.600

Craig Swatton - 149,100

Andreas Høivold - 145.600

James Martin - 140.900

Iwan Jones - 139.000

Jonathan Kalmar - 130.600

Andreas Papantoniou - 54.000

Daniel Nutt - 36.400

Utgangspunktet for finalebordet er helt greit. Et par shorte som må ut først, og så er det bare å passe på at ikke Karl får alt for mye chips før jeg skal spille heads-up med ham!

Andreas

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.