RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

Nesten rekord for Ingebrigtsen

Sist oppdatert:
Nå vil han kjempe om VM-medalje.

Henrik Ingebrigtsen luktet på sin egen norske rekord da han løp inn til annenplass med 3.55,50 på mila (1609 meter) i Diamond League-stevnet i Eugene fredag.

Han ble så vidt slått av kenyaneren James Magut Kiplagat som løp inn til 3.55,24 i et løp der det ikke virket som om de beste var interessert i stor fart fra start.

– Det jeg har fått høre fra løpet er at flere av de beste ikke virket villige til å følge haren. Det gjorde at Henrik etter hvert kom seg forbi dem, og de siste 800 meterne han løp var veldig sterke, sa sportssjefen i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen til NTB lørdag morgen.

Ingebrigtsen har selv den norske rekorden på mila med 3.54,23 fra i fjor. At han løper bare et sekund dårligere allerede nå, så tidlig på sesongen, tyder på at han er i rute til å få en knallsesong.

VM-medalje er målet
Henrik Ingebrigtsen som kommer fra Sandnes, fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i fjor med gull på 1500 meteren i EM i Helsingfors. Han fulgte opp med flott femteplass på 1500 meteren i OL i London, og i vinter ble han europeisk terrengmester.

– I Moskva-VM skal jeg være med å kjempe om medaljene, sa han etter femteplassen fra OL, og den sterke mila han løp fredag, tyder på at han ikke farer med tomt prat.

– Dette var en flott oppkjøring til Bislett Games, og jeg ser ikke bort fra at han kommer til å forbedre sin egen norske rekord på mila der, for han skal løpe en engelsk mil også på Bislett 13. juni, sa sportssjef Nilsen til NTB.

Godt løp
– Jeg vet ikke om løpet til Henrik i Eugene fredag var et løp med full klaff, men at det var et godt løp han presterte, hersker det ingen tvil om, mente Nilsen.

– Dette viser at det treningsarbeidet Henrik har lagt ned i løpet av vinteren har vært veldig solid og bra, og det er i alle fall helt sikkert at han aldri har løp så fort før så tidlig i sesongen, sa sportssjefen til NTB.

Fredag kastet også Andreas Thorkildsen i tyske Dessau. Han endte på fjerdeplass med 81,99 meter, noe han var fornøyd med. Thorkildsen gjennomførte konkurransen uten å kjenne noe til lyskekrampen som stoppet ham i Shanghai for 14 dager siden, så det virker også som om spydesset er på rett vei.

Det kan bety at Ronny Nilsen kan reise til Moskva-VM i august med to sterke norske medaljekandidater. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere