*Nettavisen* Sport.

Nestvold-Haugen på pallen i Garmisch-Partenkirchen

Norway's Leif Kristian Nestvold-Haugen competes in the men's Giant Slalom event at the FIS Alpine Men's Skiing World Cup in Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, on February 2, 2020.

GOD PRESTASJON: Leif Kristian Nestvold-Haugen endte på pallen i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Christof Stache (AFP)

Leif Kristian Nestvold-Haugen kom på pallen i Tyskland. Henrik Kristoffersen skuffet i den andre omgangen.

02.02.20 14:22

De norske guttene sørget for både jubel og skuffelse i storslalåmrennet i tyske Garmisch-Partenkirchen søndag.

Henrik Kristoffersen lå på andre plass etter den første omgangen kun åtte hundredeler bak lederen Löic Mellard, men skuffet i den andre omgangen og endte på syvende plass.

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på tredjeplass, men maktet ikke å ta ledelsen i den andre omgangen. Nordmannen kjørte allikevel inn til andre plass og tok en råsterk tredje plass i rennet.

- Sterk avslutning! Ingen grønne tall, men en veldig godt gjennomført andreomgang, sier NRK-ekspert Lars Elton Myhre.

- Strålende levert, uttalte NRK-kommentator Thomas Lerdahl etter rennet.

Franske Alexis Pinturault tok seieren foran sveitsiske Meillard.

Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på henholdsvis 2.- og 3-.plass etter 1. omgang i storslalåmrennet i Garmisch-Partenkirchen søndag.

Også Aleksander Aamodt Kilde lå også godt an på en 8.-plass. Sveitsiske Loïc Meillard ledet foran finaleomgangen.

Hele seks nordmenn stilte til start i Tyskland. Henrik Kristoffersen var førstemann ut med startnummer seks og kjørte en veldig god førsteomgang. Verdenscuplederen var bare åtte hundredeler bak ledende Meillard i mål. Han er nummer to før finaleomgangen.

Klikk på bildet for å forstørre. Norway's Henrik Kristoffersen competes in the men's Giant Slalom event at the FIS Alpine Men's Skiing World Cup in Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, on February 2, 2020.

SKUFFET I FINALEOMGANGEN: Henrik Kristoffersen sviktet da det gjaldt. Foto: Christof Stache (AFP)

Leif Kristian Nestvold-Haugen leverte også varene i 1. omgang og var med og kjempet om seieren. Han var i mål bare fem hundredeler bak Kristoffersen og lå på 3.-plass før finaleomgangen.

Aleksander Aamodt Kilde kom fra en 2.-plass i lørdagens utforrenn i Garmisch-Partenkirchen. Også søndag er han med å kjempe om en god plassering, etter å ha kjørt inn til en foreløpig 8.-plass, 57 hundredeler bak Meillard.

Lucas Braathen har imponert i det siste, men i Garmisch-Partenkirchen gikk det ikke fort nok i 1. omgang. Han ligger på en foreløpig 23.-plass, mens Fabian Wilkens Solheim er nummer 26.

1. omgang pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt. Timon Haugan er siste nordmann ut med startnummer 48.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag